vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bazinul de înot de la Colegiul „Carol I”, refăcut în baza acordului-cadru de reparații școli

Bazinul de înot Delfinul din incinta Colegiul Național Carol I ar urma să fie refăcut în baza acordului-cadru de reparații școli pe care municipalitatea îl are în desfășurare. Bazinul este scos din uz de la mijlocul anilor de mai bine de 15 ani și era, odată, locul în care elevii, dar și craiovenii puteau să înoate sau să învețe să practice acest sport.

Bazinul de înot „Delfinul” de la Colegiul Național „Carol I” ar urma să fie refăcut în baza acordului-cadru pe care municipalitatea îl are în desfășurare cu SC REMEX SRL. Cel puțin acesta este planul pe care Primăria Criaova îl are în momentul de față.

„Bazinul de înot „Delfinul”, din incinta Colegiului Național „Carol I”, va fi refăcut în baza acordului-cadru de reparații școli. Am avut deja discuții în legătură cu acesta și ne dorim să fie realizat în decursul acestui an. Acesta este, în momentul de față, scos din uz de la mijlocul anilor 1990 și este păcat ca el să rămână așa. Ne dorim să îl refacem și să îl redăm elevilor și tuturor craiovenilor”, a declarat administratorul public al Craiovei, Sorin Manda.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bazinul de înot al colegiului a fost construit în anul 1978 și a fost locul în care mulți dintre craioveni au învățat să înoate sau unde, pur și simplu, puteau veni să practice acest sport. Acesta este, în momentul de față, o ruină.

Licitația pentru Carol I și Opera Română, reluată

Între timp, procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția reabilitării și consolidării corpului central al Colegiului Național „Carol I” și ale Operei Române Craiova a fost reluată în cursul zilei de joi. Prima procedură a fost anulată, în data de 19 septembrie, din cauză că singura ofertă de preț depusă la licitație a fost neconformă.

Reamintim că lucrarea pentru reabilitarea și consoldirea corpului central al Colegiului Național „Carol I” și ale Operei Române Craiova este estimată la 27.284.744,15 lei fără TVA (32.468.845,54 de lei cu TVA), adică echivalentul a 5.996.515,27 de euro fără TVA, cu un termen de execuție de 30 de luni (proiectare, execuție și autorizare ISU).

Data limită de depunere a ofertelor este 31 octombrie, ora 16:00, iar data limită de evaluare a ofertei este 27 noiembrie, ora 18:00.

Sursa foto: facebook.com

Politica