sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Prefectului i se cer în instanță daune de 250.000 de lei

Pârâtul Nicolae Drăghiea, prefect de Mehedinți, ne-a spus că reclamanta din dosar a considerat că o declarație publică de-a lui prin telefon care suna cam așa „să se termine odată cu funcționarii ăștia care au obținut funcțiile prin bătături la genunchi și la frunte” are conotație sexuală și jignitoarea l-a dat în judecată. De cealaltă parte, reclamanta, Mirela Pintea Enea, fost inspector școlar general la ISJ Mehedinți, susține că prefectul Drăghiea a defăimat-o în repetate rânduri și că „nu așa se vorbește despre o doamnă, că are și dumnealui fiică și soție”.

Prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, ar putea ajunge falit, la sapă de lemn, dacă pierde un proces, iar persoana reclamantă, Mirela Pintea Enea, fost inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, ar putea deveni bogată peste noapte. Pe rolul Tribunalului Mehedinți, la secția civilă, se află în curs de judecată dosarul 1024/101/2017 înregistrat la data de 6 martie 2017. Acest dosar are ca obiect pretenții suma de 250.000 de lei reprezentând prejudiciu moral, plata cheltuieli de judecată etc.” Reclamant este Mirela Pintea Enea, cu domiciliu ales la cabinetul avocatului Marius Ioan Bumbescu, iar pârât este Nicolae Drăghiea. Ultimul termen în dosar a fost pe data de 18 septembrie 2017, când instanța de judecată a decis amânarea pronunțării soluției pe data de 2 octombrie 2017 pentru a se depune concluzii scrise”. Cu alte cuvinte, în data de 2 octombrie 2017, adică peste câteva zile, vom afla dacă prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, este bun de plată sau nu, în funcție de probele de la dosar și în baza unei judecăți corecte.

Contactat telefonic, Nicolae Drăghiea ne-a declarat că nu are nicio îngrijorare în privința acestui proces și că reclamanta poate aduce nu tot Baroul de Avocați din București, ci și toți juriștii din Senatul României”. Drăghiea a explicat că reclamanta Mirela Pintea Enea are doi avocați de la București. Prin intermediul acestora, susține Drăghiea, reclamanta a încercat să mute procesul în altă zonă din afara Mehedințiului dar nu a reușit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Inițial, au încercat să mute procesul în altă zonă, pe motiv că sunt prefect aici în județ, apoi au recuzat judecătoarea, dar nu au avut sorți de izbândă. Au cerut o sumă așa mare pentru ca procesul pe fond să se judece direct la Tribunal și nu la Judecătorie, ca apoi să poată face apel la Curtea de Apel Craiova. N-am nicio îngrijorare aștept soluția instanței fără pic de emoții, pentru că mă știu nevinovat”, ne-a declarat prefectul de Mehedinți.

Zice că ar fi o conotație sexuală, o declarație a mea!”

Rugat să ne explice cum s-a ajuns la acest proces prefectul Nicolae Drăghiea ne-a spus varianta lui: „Anul trecut dacă nu mă înșel au fost demiși mai mulți directori din învățământul mehedințean printre care și consilierele județene de la Colegiul Tudor și Colegiul Pedagogic din Severin. Cei de la o televiziune locală din municipiu au făcut un material, o știre pe această temă și într-o convorbire telefonică pe subiect eu am zis ca să se termine odată cu funcționarii ăștia care au obținut funcțiile prin bătături la genunchi și la frunte. Eu n-am pronunțat nici un nume. Asta a fost atunci. După ce am sesizat ulterior că sunt nereguli la IȘJ Mehedinți și am sesizat Ministerul Educației, dumneaei m-a acționat în judecată. Motivul, zice că ar fi o conotație sexuală o declarația a mea de la acel material la televiziune. Cred că a fost îndrumată că dacă e în proces cu mine nu poate fi schimbată”, ne-a declarat prefectul Nicolae Drăghiea.

Potrivit acestuia, Mirela Pintea Enea a fost destituită din funcția de inspector școlar general la ISJ Mehedinți de către cei din Ministerul Educației, în luna august 2017, cu nici o lună de zile până la începerea anului școlar, în locul ei fiind numit un interimar pe nume Butușină Marian, fostul inspector general adjunct.

enea

Mirela Pintea Enea: „M-a jignit public în repetate rânduri. Nu așa se vorbește despre o doamnă. Are și dumnealui fiică, soție!”

Contactată telefonic și rugată să ne spună opinia dumneaei, Mihaela Pintea Enea ne-a declarat: „Domnul prefect Drăghiea m-a jignit în repetate rânduri. Nu așa se vorbește despre o doamnă. Are și dumnealui fiică, soție, fiica dacă nu mă înșel lucrează tot în învățământ. Eu nu am făcut decât să-mi apăr demnitatea și onoarea. Este vorba de atitudinea domnului prefect în ceea ce mă privește. Nu-i adevărat, eu nu am destituit niciun director. Nu le-am mai prelungit detașarea pe postul de manageri în urma unei analize obiective. Detașarea se dă în fiecare an. Am deranjat prin munca mea! Nu știu dacă suma ce reprezintă daunele morale este mare sau mică, numai justiția poate aprecia acest lucru. Sper să se facă dreptate, și eu am încredere în justiție, nu numai dumnealui”, ne-a declarat Mirela Pintea Enea.

În prezent, Mirela Pintea Enea este profesor de biologie la Colegiul Traian din Severin și la Școala Postliceală Sanitară din municipiu. Postul de inspector școlar general l-a obținut când a venit la putere PSD-ul, pe vremea când activa și în televiziunea baronului Adrian Duicu pe post de crainică tv. Numirea ei în această mare funcție a surprins pe cei care nu știau că multe din posturile de conducere din instituțiile deconcentrate ale statului român sunt politice.

Politica