vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Pisică blocată sub un chioșc de ziare, salvată de pompieri

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în intervalul 21 – 23 aprilie a.c., la 49 de intervenţii, dintre care: 40 urgenţe medicale şi 9 situaţii de urgenţă, astfel:

În data de 21.04.2017 la ora 18:25, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, 1 ofițer și 4 subofițeri a executat misiunea de asigurare/supraveghere a zonei la evenimente care pot genera situații de urgență cu ocazia meciului de fotbal disputat între echipele C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu și FC Botoșani, pe stadionul municipal din mun. Dr. Tr. Severin. Misiunea s-a încheiat fără evenimente deosebite. La ora 20:20, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu 4 subofițeri și o autospecială de intervenție în municipiul Dr. Tr. Severin, pentru scoaterea unui animal (câine) căzut într-un canal colector de cca. 6 m adâncime. Animalul a fost scos în viață.La ora 22:33, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu 5 subofițeri și o autospecială VW Transporter, în mun. Dr.Tr. Severin, str. Cicero pentru transportul unei persoane supraponderale de la domiciliu la ambulanță.

Pisica buclucașă

Policlinica Buna Vestire Craiova

În data de 22.04.2017 la ora 14:27, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu 4 subofițeri și o autospecială de lucru cu apă și spumă în municipiul Dr. Tr. Severin, str. Topolniței, pentru scoaterea unui animal (pisică) blocat sub un chioșc de ziare. Animalul a fost scos în viață. La ora 16:55, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu 6 subofițeri și o autospecială de transport persoane în localitatea Aluniș, comuna Husnicioara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Au ars cca. 2 ha vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de focul deschis în spații deschise. La ora 18:20, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, 1 ofițer și 5 subofițeri a executat misiunea de asigurare/supraveghere a zonei la evenimente care pot genera situații de urgență cu ocazia meciului de fotbal disputat între echipele Craiova și Dinamo, pe stadionul municipal din mun. Dr. Tr. Severin. Misiunea s-a încheiat fără evenimente deosebite. La ora 18:32, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu un ofițer, 10 subofițeri, 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru salvare de la înălțime și o ambulanță S.M.U.R.D. în mun. Dr. Tr. Severin, str. Anghel Saligny, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o garsonieră. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un aparat electric de încălzit defect.

Intervenții în data de 23.04.2017

La ora 13:20, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu 6 subofițeri și o autospecială de lucru cu apă și spumă în localitatea Târsa, comuna Stângăceaua, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Au ars cca. 3,5 ha vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș, fiind salvate cca. 10 ha pădure de stejar din imediata vecinătate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul.

Evenimente din data de 24.04.2017

La ora 1:43, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu 5 subofițeri și o autospecială VW Transporter, în mun. Dr.Tr. Severin, bd. Tudor Vladimirescu, pentru transportul unei persoane supraponderale (cca. 110 kg) cu probleme medicale (imobilizat la pat) de la domiciliu la un autoturism particular, în vederea deplasării pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale în mun. Timișoara.În perioada 21 – 23.04.2017, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin, a executat misiuni de asigurare/supraveghere a zonei la evenimente care pot genera situații de urgență cu ocazia manifestărilor cultural – artistice desfășurate pe str. I.C. Brătianu și în parcarea unui centru comercial din mun. Dr. Tr. Severin („Zilele Severinului”). Misiunile s-au desfășurat fără evenimente deosebite.Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la 40 urgenţe medicale.

Politica