vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Calificarea în play-off “a salvat” sezonul pentru SCM U Craiova

Misiune îndeplinită pentru echipa masculină de baschet a SCM U Craiova. Băieții de la formația craioveană au consemnat, miercuri seara, în Sala Polivalentă din Bănie, victoria necesară pentru a se califica în play-off de pe locul opt, luându-i astfel fața adversarei Phoenix Galați. Baschetbaliștii craioveni au trecut de gălățeni, în meciul decisiv pentru a stabili cea de-a doua echipă care continuă campionatul din a doua grupă valorică, cu scorul de 85-73. Gazdele au intrat în meci foarte bine și au obținut un avantaj important până la pauza mare, după ce s-au impus cu 36-21 și 23-18 în primele două sferturi. Formația vizitatoare a produs ceva emoții pentru tabăra olteană la revenirea în meci, recuperând din ecart în al treilea parțial al jocului pe care Galațiul l-a câștigat cu 22-13. Dar SCM U Craiova n-a greșit pe final de meci, așa cum a obișnuit în mai multe partide în care evoluase bine până spre sfârșit, și a adjudecat al patrulea sfert cu 13-12 pentru un succes care a mai spălat din păcatele acestui sezon. „A fost o victorie frumoasă, cu emoţii. Am început foarte bine partida, aşa cum am şi pregătit-o, să fim energici, exacţi, am jucat colectiv. Am avut puţine emoţii, dar pe final ne-am descătuşat. Ne-am calificat în play-off şi am salvat un întreg sezon, care părea pierdut”, a declarat Cătălin Burlacu, jucătorul lui SCM U Craiova. Americanul Travis Bureau a dedicat calificarea suporterilor echipei craiovene. „A fost un meci fantastic şi mă bucur că am reuşit calificarea în play-off. Fanii au fost din nou la înălţime şi le dedic această calificare”, a spus cel poreclit Mr. Slamdunk. Pentru antrenorul lui SCM U Craiova, bucuria victoriei a fost mare, după numeroase momente de suferință de pe parcursul acestei ediții de campionat. „Am făcut un meci bun în faţa unui adversar dificil. Mă bucur că ne-am calificat în play-off şi vom avea meciuri la nivel înalt. A fost un sezon în care am suferit mult, dar este bine că ne-am bucurat acum”, a afirmat și tehnicianul echipe masculine de baschet, Vladimir Vuksanovic. Calificați în play-off, baschetbaliștii craioveni vor evolua în sferturile de finală contra lui U Cluj, în sistemul celei mai bune echipe din cinci meciuri. Primele două partide vor avea loc la Cluj, fiind echipa clasată mai bine, luni, 10 aprilie, și miercuri, 12 aprilie. Celelalte meciuri din prima fază a play-off-ului vor fi: CSU Sibiu – BC Mureș, Steaua CSM EximBank București – BCM U Pitești și CSM CSU Oradea – BC SCM Timișoara.

Elevi de la CN “Frații Buzești”, premiați înainte de meci

Clubul SCM U Craiova a oferit un moment de premiere înainte de startul meciului cu Phoenix Galați pentru elevii de la Colegiul Național “Frații Buzești” care au inventat un robot ce aruncă la coș. Invenția celor care se intitulează echipa Soft Hoarders a impresionat la Concursul Național de Robotică și le-a adus craiovenilor calificarea la faza ce va avea loc în Statele Unite ale Americii, pe 23 aprilie, urmând să reprezinte România. Elevii au primit din partea reprezentanților clubului sportiv diplome și o plachetă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S.C.M. „U” CRAIOVA – PHOENIX GALAŢI   85-73 (36-21, 23-18; 13-22, 13-12)

S.C.M. „U” CRAIOVA: Taylor (13 p.), Bureau (21 p.), Popa, Burlacu (15 p.), Solopa (2 p.), Gavrilă, Abrams (21 p.), Aktaş, Lee (13 p.).

Politica