vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stoican e hotărât să salveze Pandurii

Prezentat oficial, miercuri, în calitate de antrenor al formaţiei gorjene, Flavius Stoican a oferit declaraţii privind alegerea sa de a prelua echipa din Târgu Jiu într-un moment dificil şi care sunt planurile prin care va încerca să salveze Pandurii de la retrogradare, acesta fiind obiectivul pe care îl va avea de îndeplinit. Originar din Drobeta Turnu Severin, noul tehnician al pandurilor vede această experienţă de pe banca tehnică a echipei gorjene drept cea mai mare provocare din cariera sa de antrenor, dorind să vină aici în această perioadă grea deoarece consideră că este mai important să munceşti în primul rând şi astfel să îţi demonstrezi calităţile, ca mai apoi să evoluezi în carieră, în pofida unor beneficii financiare de care nu va avea parte la Pandurii.

„Am ales Pandurii Târgu Jiu, pentru că sincer spun, cred că este cea mai mare provocare din cariera mea de antrenor! Am mai trecut printr-o perioadă poate nu la fel de grea, mă refer la Dinamo, şi am reuşit împreună cu ei să ajungem pe un loc de cupe europene, un loc la care la începutul campionatului nici nu visam. Am încredere că pot să fac treabă acolo unde merg, am mai mult timp la dispoziţie, avem o perioadă de pregătire în Antalya. Cred că putem face treabă la Pandurii. Nu mă mai interesează CV-ul sau banii aşa mult, nu pun bază pe ce se spune, eu ştiu ce pot, mă bucur că văd că sunt oameni alături de mine şi o să îmi pun în practică tot ce am acumulat în perioada mea de antrenorat”, a declarat Flavius Stoican.

Conştient că va avea o misiune extrem de dificilă la Pandurii, mai ales că nu are un nucleu de jucători pe care să se poată baza, antrenorul vrea să formeze un grup puternic din jucătorii tineri ai clubului gorjean şi eventualele transferuri pe care le va reuşi în aceste zile, aflându-se în discuţii cu mai mulţi fotbalişti liberi de contract.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Important este ca eu în această perioadă scurtă să fiu atent şi la calităţile jucătorilor şi la caracterul lor, chiar dacă sunt jucători tineri. În Antalya vom avea la dispoziţie două săptămâni să formăm un grup, cu câte două antrenamente minim pe zi, vom disputa cinci jocuri amicale, primele două meciuri cu două echipe din prima ligă rusă. Îmi voi lua toate măsurile ca să iau deciziile corecte. Grupul ţi-l dă până la urmă caracterul omului, cât voi fi eu de explicit în ceea ce vreau de la fiecare, când şi cum îi voi încuraja în momentele grele, rezultatele din amicale, contează şi ele, şi mai multe din punct de vedere psihologic. Eu am încredere că pot să fac un grup. Acum rămâne de văzut dacă grupul nostru când va întâlni o altă echipă va reuşi să o învingă, pentru că acum majoritatea formaţiilor au experienţă, un lot închegat, jucători cu nume şi pleacă cu un avantaj. Nouă nu ne rămâne decât să muncim, să depunem efort şi să încercăm să câştigăm. Am avut discuţii cu jucători liberi de contract, ei încă nu mi-au dat acceptul şi nu pot să vă spun nume, dar vom coopta ceva jucători în perioada următoare”, a adăugat noul tehnician al Pandurii Târgu Jiu. Două dintre numele sigure care au sosit deja la Pandurii şi se află sub comanda lui Stoican, sunt Olivian Surugiu, care s-a despărţit de curând de CSU Craiova, şi Dragoş Firţulescu ce vine de la CSM Râmnicu Vâlcea. La momentul actual, formaţia gorjeană are 40 de jucători în lot. Staff-ul tehnic urmează să trieze acest grup de jucători pentru a stabili lotul final care va face deplasarea în cantonamentul din Antalya, ce va începe de săptămâna viitoare. Pandurii va efectua timp de două săptămâni stagiul de pregătire din Turcia, perioadă în care are programate şi cinci jocuri amicale.

Robert Bălăeţ, director sportiv

În ajutorul lui Flavius Stoican, în misiunea sa de a salva echipa pandură de la retrogradare, a venit şi Robert Bălăeţ, ce va ocupa postul de director sportiv al clubului din Târgu Jiu.

“Am lipsit un an şi jumătate de la echipa asta, am venit într-un moment în care toată lumea a fugit. Nu am nimic de pierdut, cum a zis şi Flavius, e datoria mea morală faţă de acest oraş şi de oamenii de aici să încerc împreună cu dânşii să salvăm echipa. Majoritatea oamenilor ne consideră retrogradaţi. O să facem o selecţie de jucători şi eu zic că nu o să ne facem de râs. Am încredere că vom scăpa de retrogradare”, a declarat Robert Bălăeţ.

 

Politica