vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Start fantastic în Liga Campionilor

 

Fără aşteptări prea mari înainte de meciul de debut în Liga Campionilor, voleibaliştii craioveni au reuşit o surpriză frumoasă contra uneia dintre cele mai bune echipe ale Europei, PGE Skra Belchatow. Împinsă de la spate de atmosfera creată de suporterii craioveni în Sala Polivalentă din Bănie, SCM U Craiova a înregistrat prima victorie din istorie în această competiţie, chiar la debut, în partida disputată marţi seara. Echipa pregătită de Dănuţ Pascu s-a impus în faţa polonezilor cu 3-1, iar, deşi, scorul arată o victorie clară pentru formaţia olteană, voleibaliştii craioveni au avut mult de muncit pentru acest succes în faţa lui Belchatow. Primul set a fost şi cel mai strâns set al meciului, adjudecat în cele din urmă de craioveni cu 30-28. Un set lung şi obositor, care însă a dat multă încredere în braţele jucătorilor din Bănie, care au continuat jocul bun şi în al doilea act, pe care l-au câştigat ceva mai rapid, cu 25-23. 2-0 şi posibilitatea de a încasa un eşec la zero era deja prea mult pentru orgoliul polonezilor, care au redus din diferenţă în setul trei, în care s-au impus cu 25-19. Aflaţi în continuare în avantaj, foarte aproape de victorie, jucătorii lui Pascu au încheiat partida în al patrulea set, după ce au trecut de oaspeţi cu 25-22. Aşa a fost scrisă prima victorie a lui SCM U Craiova,la masculin, în Liga Campionilor la volei, succes ce nu era scontat de către antrenorul Dănuţ Pascu, dar i-a adus o mare bucurie.

A fost un meci de calitate, care a bucurat foarte mult publicul. Am avut un public fenomenal, care ne-a dus spre victorie în setul 4, un succes senzaţional. Să câştigi în faţa unei echipe ca Belchatow este un lucru deosebit, o echipă titrată în Europa. Eu am vrut să jucăm acest meci cât mai bine, să câştigăm un set, două, dar nimeni nu s-a aşteptat la o victorie. Faptul că am câştigat este ceva extraordinar pentru noi şi voleiul românesc. Este o surpriză pentru mulţi oameni. Băieţii au jucat ca adevăraţi bărbaţi, aşa cum îmi doresc mereu”, a declarat antrenorul echipei craiovene, Dănuţ Pascu.

Rezultatul a provocat o emoţie puternică în jucătorii craioveni, Laurenţiu Lică declarând imediat după meci că victoria cu Blechatow este una greu de crezut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost o seară minunată. Încă nu îmi vine să cred că am câştigat în faţa unor jucători pe care îi urmăream la televizor şi vedeam ce pot să facă pe teren. Este o victorie pe care o datorăm suporterilor, pe care i-am dezamăgit în campionat”, a spus Lică.

Altfel, în celălalt meci al grupei, Azimut Modena a câştigat cu 3-2 în faţa lui ACH Ljubljana. În etapa a doua, SCM U Craiova va întâlni în deplasare echipa din Ljubljana, pe data de 20 decembrie. Până atunci, craiovenii vor disputa, duminică, un meci în campionat contra Știinţei Explorări Baia Mare, pe teren propriu.

 

Clasament Grupa D

1. S.C.M. „U” Craiova 1 1 0 0 0 3-1 3 p

2. Azimut Modena (Italia) 1 0 1 0 0 3-2 2 p

3. A.C.H. Ljubljana (Slovenia) 1 0 0 1 0 2-3 1 p

4. P.G.E. Skra Belchatow (Polonia) 1 0 0 0 1 1-3 0 p

Politica