marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pista Edi Iordănescu a picat! FCU Craiova l-ar vrea înapoi pe Mutu!

Președintele clubului din Bănie anunță 4-5 transferuri pentru evitarea retrogradării

Mititelu schimbă antrenorii mai rău decât bocancii. A început cu Adi Mutu, a urmat Stoican, Vasilică interimar, Trică, apoi iar Vasilică. Și asta în decurs de 19 etape. Lipsa de stabilitate la nivelul băncii tehnice își arată efectele, iar echipa e pe antepenultimul loc.  
În presa centrală au apărut zvonuri că Edi Iordănescu este antrenorul dorit acum de Adrian Mititelu. Dar cine ar veni la un patron care schimbă tehnicienii după nici o lună de zile? Astfel, fostul antrenor de la FCSB a refuzat propunerea, motivând elegant că așteaptă oferte din afară.
Întrebat dacă Adrian Mutu, unul dintre antrenorii doriți de FRF la echipa națională, va reveni pe banca tehnică, președintele clubului, Marcel Pușcaș, a explicat că, în acest moment, orice este posibil la formația din Bănie. Și a argumentat cu revenirile lui Nicolo Napoli și Eugen Trică.
„Orice e posibil. Trică s-a întors de trei ori, Napoli de vreo șase ori. Au mai fost antrenori și în alte părți, ca Petrea la FCSB, care s-a întors a doua oară, Rednic, de atâtea ori la Dinamo. Sunt situații în care… Antrenoratul ăsta e o meserie foarte grea. Depinzi de toți factorii, toate ți se sparg ție în cap. Și evoluția echipei, și arbitrajul, și lipsa de condiții”, a declarat Marcel Pușcaș la Realitatea Sportivă.
Iar argumentul stă în picioare, dat fiind că Adrian Mititelu Jr., patronul din acte al clubului, spune că regretă faptul că Mutu a fost dat afară.
„A fost o greșeală în vară când am schimbat mulți jucători. Când am făcut proiectul cu Adrian Mutu, așa am stabilit, să aducem străini. Asta a fost strategia. Mi-a plăcut ideea, dar uitați ce a ieșit. Am jucători de 9.000 de euro salariu pe lună care nu au jucat nici măcar de 1.000 de euro. Da, a rămas valabilă ideea vânzării clubului. Asta nu înseamnă că vreau să retrogradez, fiindcă nimeni nu cumpără o echipă retrogradată. Deocamdată nu o să numim un antrenor, nu vreau să mă grăbesc, să treacă astea două meciuri până la pauza de iarnă. O să conducă echipa domnul Dan Vasilică și restul staff-ului care a rămas. Eu cred că Mutu nu trebuia schimbat. Eu personal nu am început nicio discuție cu un nou antrenor, fiindcă eu nu vreau să mă mai implic. De lucrurile astea se ocupă tatăl meu, chiar dacă e unde e, are interpuși. Chiar dacă Mutu e un tip dificil, la fel ca mine și tatăl meu, mai bine rămânea la echipă, eu așa văd situația”, a spus Adrian Mititelu Jr. la Fotbal Club.
Helmut Duckadam consideră că situația este scăpată de sub control la FCU Craiova.
„Am văzut că, după finalul partidei, era un jucător care plângea pe teren și cine îl consola? Cei de la Clinceni. Niciun coechipier. Deci acolo e dezbinare totală, cred că și în vestiar. Singura șansă e să se termine aceste două etape și să-și aleagă un antrenor care să facă o strategie și niște transferuri. Acum depinde cine le va face”, a spus Helmut Duckadam la Fotbal Club.

Politica