marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Valul 5-Omicron ne va lovi că un trăsnet

Cercetătorul Octavian Jurma afirmă că valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami, iar dacă infecţiozitatea noii tulpini – B.1.1.529 – se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi că un trăsnet.

„Vaccinaţi-vă, mai ales dacă aţi trecut prin boală. Făceţi-vă boosterul, e un privilegiu că e liber. Purtați masca”, a scris acesta pe Facebook.

Octavian Jurma explică faptul că există semne ca Omicron se răspândește cu rapiditate în Europa și prin urmare este foarte posibil că urmatorul val va fi produs de Omicron.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În fata unei tuplini atat de infectioase masca FFP2 si chiar FFP3 devine un mijloc de protectie absolut esential imediat cum iesim din casa si chiar in spatii libere in care ne aflam in proximitatea unei alte persoane la mai putin de 2 m. 

Dacă Delta avea nevoie de 1-2 minute la o distanta sub 2 metri sa produca infectare, Omicron va avea nevoie de mai putin de 1 minut. Vă imaginați cum va arăta un val 5-Omicron în aceste condiții în România dacă va produce de 2x mai multe cazuri de 2x mai repede decat Delta? «Specialiștii» Președintelui nici nu o să aibă timp să îi scrie discursul «sunt îngrijorat» și va fi gata valul”, mai susține cercetătorul.

Octavian Jurma remarcă faptul că „nu de nebuni au intrat în stare de alertă maximă țările guvernate de oameni cărora le pasă de sănătatea și viața celor pe care îi guvernează. Măsurile trebuie decise și adoptate înainte ca valul intre în faza exponențială de creștere”.

”Noi însă nu ne facem griji, noi ne relaxăm și ne veselim fără să ne vaccinăm, deși încă nu am scăpat încă din valul 4-Delta, că doar avem de ce.

Mentalitatea „lasă ca vedem când ajungem acolo”, urmată de corolarul „lasă ca a trecut deja și mai rău nu se poate” care ne-a nenorocit în 3 valuri succesive este decorată de Președintele României”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

Politica