marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/ Nouă oameni au căzut în apă, unul n-a mai ieșit. S-au răsturnat cu barca în Dunăre

Nouă oameni care se plimbau cu o barcă de agrement pe Dunăre au căzut în apă. Aceasta după ce s-au răsturnat cu barca, în zona portului Corabia. Cel aflat la cârma consumase alcool. Opt dintre ei au reușit să se salveze. Un tânăr de 21 ani este cautat în apele fluviului.

„Pompierii de la Garda Vișina și Detașamentul Caracal, cu trei autospeciale pentru primă intervenție, două bărci cu motor, două echipaje SMURD și o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, acționează în zona Portului Corabia, pentru căutarea unui bărbat posibil înecat în Dunăre. S-au solicitat în sprijin scafandrii din cadrul ISU Mehedinți.” – ISU Olt

Potrivit polițiștilor, ceilalți opt au ieșit singuri la mal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La data de 25 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat cu privire la producerea unui eveniment naval pe Dunăre, în zona portului Corabia.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Județean de Transporturi Olt, Poliției orașului Corabia, echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Olt, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt.

Din primele verificări, s-a constatat faptul că, în eveniment, a fost implicată o barcă de agrement ce s-ar fi răsturnat.

În barcă se aflau 9 persoane, toate din orașul Corabia. 8 din cele 9 persoane au ieșit singure la mal, conștiente. Cea de-a noua persoană este un tânăr, de 21 de ani, care, în urma evenimentului, nu a fost găsit.”-IPJ Olt

Totuși, un tânăr, în vârstă de 23 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportat la Spitalul orășenesc Corabia.

„Conducătorul ambarcațiunii a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare se desfășoară activități de căutare, fiind solicitată și echipa de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți.

Polițiștii desfășoară activități de cercetare pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.”-IPJ Olt.

Politica