marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Baschet 3×3. Turneu de pregătire înainte de Jocurile Olimpice

Turneul FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier – turneu de calificare pentru Europenele de baschet – a reunit la acest sfârșit de săptămână, 27 de echipe din 15 țări, în arena amenajată pe Faleza Cazino.
Țara noastră a intrat în competiție sâmbătă, cu naționala feminină. Deja calificată pentru turneul final datorită poziției din clasamentul mondial, România a aliniat la start o echipă reprezentativă tânără, evenimentul dorindu-se un prilej de verificare a potențialului jucătoarelor U23 care ne vor reprezenta în acest an la FIBA 3×3 U23 Nations League. România a câștigat cu 14-12 meciul cu Irlanda, cedând ulterior în fața Suediei, cu scorul de 13-18.
Duminică a debutat în întreceri și naționala masculină, una formată de asemenea din jucători de perspectivă, în condițiile în care România s-a înscris și în competiția masculină din cadrul FIBA 3×3 U23 Nations League. Reprezentativa României a obținut în faza inaugurală două victorii (17-16 cu Georgia și 21-16 cu Irlanda), pierzând ulterior în fața Lituaniei (11-21) și terminând grupa pe locul 2. A urmat meciul decisiv de calificare pentru turneul final FIBA 3×3 Europe Cup, împotriva Ucrainei, cedat din păcate cu scorul de 7-19.
Turneul final FIBA 3×3 Europe Cup 2021 se va disputa la Paris în perioada 10-12 septembrie. România va fi reprezentată de naționala feminină, calificată anterior turneului de la Constanța, după cum am menționat mai sus.


Foto: Sport Arena
sursa: MTS

Politica