marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grecia ridică restricţiile de carantină pentru turiștii vaccinați sau cu teste negative

Grecia ridică, luni, restricţiile de carantină pentru vizitatorii neinfectaţi cu coronavirus din mai multe ţări, precum Rusia şi Austrialia, mărind excepţiile înainte de deschiderea oficială pentru venirea turiştilor, de pe 15 mai.

Astfel, vizitatorii au permisiunea de a merge în Grecia fără a petrece o săptămână în carantină, atâta timp cât sunt vaccinaţi sau dau rezultate negative pentru coronavirus. Pe lângă Australia şi Rusia, Grecia va mai ridica restricţiile pentru vizitatorii din Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Thailanda, Rwanda şi Singapore, a anunţat ministerul într-un comunicat.

De asemenea, turiștii din Serbia, Israel şi Emiratele Arabe Unite vor fi scutiţi de cerinţa de carantină, începând de luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Grecia, care a ieşit anul trecut din primul val al pandemiei într-o formă mult mai bună decât multe alte ţări din Europa, a fost lovită grav în ultimele luni, numărul crescând de pacienţi exercitând presiuni mari asupra spitalelor din multe zone, scrie hotnews.ro

Cu toate acestea, prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a declarat săptămâna trecută că pandemia dă semne de stabilizare şi a confirmat planurile pentru deschiderea sectorului turistic vital pentru economia ţării din 15 mai.

Autorităţile au raportat duminică 1.400 de cazuri noi şi 57 de decese provocate de Covid-19. Pandemia a provocat un total de 333.129 infecţii în Grecia şi 10.007 de decese.

Politica