marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lipsa fondurilor pentru asistență socială, rezolvată cu banii de investiții

Pentru a asigura asistență și protecție socială copiilor din centrele de plasament şi persoanelor cu handicap Dolj, Consiliul Județean ar putea lua bani din fondurile de investiții, deoarece bugetul pe 2020 acoperă doar 18% din necesarul pentru această ramură.

Președintele Consiliului Județean, Ion Prioteasa, susține că fondurile insuficiente sunt efectul cotelor defalcate din impozitul pe venit, care au fost mai mici cu 18%, anul acesta. Astfel, banii din impozite care se dau pentru asistență socială sunt cu 39% mai puțini decât anul trecut și nu pot acoperi cheltuielile pe întreg anul.

„O lovitură puternică am primit-o în ceea ce privește cotele defalcate din impozitul pe venit, care anul acesta sunt mai mici cu 18% și un loc unde au fost probleme și vor fi probleme în continuare este că sunt acelea ce sunt destinate sistemului de protecție a copilului și de asistență socială pentru persoanele cu handicap sunt cu 39% mai mici decât anul trecut. Practic avem bani anul acesta numai cu 18% pentru acest sector deosebit de important și aici, noi de ani de zile duceam circa jumătate din banii noștri pe care îi aveam”, a declarat Ion Prioteasa, joi, la şedinţa Consiliului Judeţean.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fondurile existente pentru asistența socială ar ajunge pentru 2-3 luni, dar Consiliul Județean ar putea a lua bani din fondurile pentru investiții, iar după rectificarea bugetară a impozitelor speră să primească o sumă care să-i ajute să umple golul creat.

„Am considerat că mai important decât copiii, decât persoanele acestea în dificultate, nu e nimeni (…), dăm banii în continuare, dacă în luna iulie va fi o rectificare bugetară a impozitelor, și să sperăm că așa va fi, și vom primii niște bani, noi vom putea atunci să retragem acești bani de acolo și să-i redirecționăm în alte părți”, a afirmat Ion Prioteasa.

Din excedentul anului 2019 s-a decis alocarea sumei de 8.236 mii lei pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

Politica