marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Arta stand-up comedy-ului. Mihai Bobonete: “Cam în 6 luni de zile, faci în jur de 10 minute de text nou”

Este din ce în ce mai îmbrăţişat de tineri ca  metodă de ieşit din cotidian şi tinde să se transforme într-o industrie. Chiar şi în Craiova a început “să prindă” la public şi, deja, există localuri unde se face periodic acest gen de spectacol.

Unul dintre cei care s-au dedicat acestei arte este craioveanul Mihai Bobonete, cunoscutul actor din seriarul “Las Fierbinţi”. Pe lângă numeroasele proiecte din televiziune, acesta reuşeşte să îmbine cu spor şi arta de a sta pe scenă şi a-i face pe ceilalţi să râdă. S-a apucat de stand-up comedy în 2003, iar din 2006 a început să joace în mai multe filme. Originar din „Valea Roşie”, un cartier al Craiovei, Bobonete a povestit pentru “Jurnalul Olteniei” cum a început, dacă a făcut sau nu sacrificii sau cât de mult trebuie să lucreze pentru un material de spectacol.

“Mi-am dat seama de acest talent încă din fragedă pruncie pentru că e moştenit de pe latura maternă. Fratele bunicii mele din “Valea Roşie” a fost renumitul acordeonist Nelu Pascu, deci cred că mi-a venit odată cu gena. Plus că sunt oltean 100%…născut la Maternitatea 2. Pentru mine stand-up comedy-ul reprezintă un mod de a trăi şi fenomenul care m-a transformat în ceea ce sunt acum. Nu pot răspunde exact la întrebarea dacă am făcut sau nu sacrificii pentru asta, dar îţi spun clar că arta cere sacrificii şi nu e doar o vorbă”, afirmă Mihai Bobonete.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am fost bun încă de la început”

Comediantul mărturiseşte că pentru un material de 10 minute ai nevoie de circa 6 luni. Totodată, acesta spune că a fost bun la acest gen de spectacol încă de la început, iar dacă ar fi să o ia de la capăt, ar face exact acelaşi lucru.
 
“Am fost bun încă de la început, dar a trebuit, pe parcurs, să îmbunătăţesc materialul şi tactica, altfel nu rezişti în domeniul ăsta. Dacă mă întrebi dacă aş face acelaşi lucru în condiţiile în care aş lua-o de la capăt, sigur că răspunsul ar fi DA. Un material se scrie în ani de zile şi devine bun după ce îl rodezi în ‘nşpe mii de spectacole până găseşti miezul lui. De obicei cam în 6 luni de zile, faci în jur de 10 minute de text nou”, continuă Mihai Bobonete.

Mihai Bobonete afirmă că munceşte şi nu consideră că face ceva extraordinar sau că este singurul care face asta. Totodată, el le transmite comedianţilor începători să creadă în ei şi în Dumnezeu.

“Muncesc, nu fac ceva extraordinar şi nu sunt singurul, sunt convins că toată lumea se zbate să îşi îndeplinească visul, aşa şi eu, nu mă plâng. Cei care simt că au talent la asta ar trebui să creadă în ei şi în Dumnezeu!”, a concluzionat comediantul.

Politica