marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au mâncat bătaie la Dinamo

În prima partidă din faza a doua a Cupei României, voleibaliştii craioveni au fost depăşiţi pe terenul rivalei de o viaţă, Dinamo Bucureşti. Dan Pascu a ales să utilizeze în această partidă jucătorii care au prins mai puţin primul sextet iar acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj. După cum aminteam, antrenorul craiovean a ales să sacrifice, într-un fel, partida de cupă pentru cea de campionat, de sâmbătă. Revenind la partidă trebuie spus că aceasta a început în nota de dominare a reprezentanţilor Băniei care au condus cu scorul de 5-3. Gazdele şi-au revenit şi primul timp tehnic de odihnă le-a găsit în avantaj de un punct. A urmat o perioadă de joc în care fiecare echipă şi-a valorificat acţiunile de atac. De la scorul de 10-10, dinamoviştii s-au dovedit mai inspiraţi şi s-au desprins constant.

Au condus, rând pe rând, cu 14-11, 16-12 sau 19-13, pentru ca într-un final să se impună în primul parţial cu 25-19.  Partea a doua a partidei a avut un alt start în sensul că dinamoviştii au continuat seria bună a finalului de prim set. Mai atenţi la preluare şi eficienţi pe fileu, aceştia au reuşit să se desprindă la 8-3. După acest scor craiovenii şi-au revenit. Muştruluiţi de Claudiu Mitru, tehnicianul neacceptând ideea cedării atât de rapid a partidei, s-a revenit la 11-10 pentru Dinamo, pentru ca după alte patru puncte să se preia conducerea: 13-12. Dinamo nu a renunţat la luptă şi după o perioadă în care s-a mers cap la cap s-a desprins decisiv. Din nou, finalul de set a fost decisiv în jocul oltenilor care nu au ştiut să gestioneze această perioadă de joc. 25-21 pentru gazde şi meciul se anunţa dificil în continuare.

După acelaşi scenariu s-a desfăşurat ceea ce avea să fie ultima parte a întâlnirii. Chiar dacă nu au permis adversarului să se desprindă până la mijlocul parţialului, după scorul de 16-15 parcă oaspeţii au cedat prea uşor. Au început din nou să apară greşeli în joc, motiv pentru care alb-roşii au reuşit să se desprindă puţin dar constant. Fără a avea puterea de a reintra în joc, oltenii au cedat cu 25-18 şi aşteaptă cu emoţii partida retur de săptămâna viitoare. Replica dată lui Dinamo nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor fiind de dorit măcar câştigarea unui set. Pentru SCM “U” au jucat: Bratosin, Manda, Aleksic, Ghionea, Filip, Dumitrache şi Toma (libdero). De consemnat că Dan Pascu nu a făcut deplasarea la Bucureşti preferând să rămână acasă pentru  a pregăti meciul de la Baia-Mare alături de sextetul de bază.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica