marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doar gazdele au făcut spectacol

Pasa proastă prin care trece echipa de handbal feminin continuă. Nici la Cluj nu au reuşit elevele lui Carmen Amariei să iasă în evidenţă cu ceva, jocul fiind la discreţia gazdelor care au şi obţinut o victorie clară. Cele 11 goluri avans pe care echipa din Cluj le-a avut la terminarea partidei stau mărturie. Meciul a început în nota de dominare a clujencelor care sau distanţat constant pe tabela de marcaj graţie unui joc foarte bun al experimentatei Mihaela Ani Senocico. Astfel, în minutul 6 al partidei Jolidonul avea deja patru puncte avans fiind înregistrat scorul de 5-1.  

Galopul de sănătate al echipei din Ardeal a continuat, la mijlocul primei reprize păstrând un ecart de cinci goluri. În fine, după ce în minutul 24, oltencele s-au apropiat la patru puncte (14-10), finalul de repriză a aparţinut gazdelor care au intrat la cabine cu un avans liniştitor: 18-10. Repriza a doua s-a desfăşurat după acelaşi scenariu, la timonă fiind aceeaşi Ani Senocico, jucătoare care a terminat meciul cu 11 reuşite. Cu 11 minute înainte de final “U” Jolidon a avut 14 goluri diferenţă (29-15) pentru ca la ultimul fluier aceasta să fie de 11. SCM Craiova ajunge la cea de a patra înfrângere consecutivă şi se scufundă în clasamentul Ligii Naţionale cu şanse infime de a mai prinde un loc de play-off şi de a-şi îndeplini obiectivul.

Ceva nu merge la echipă pentru că jucătoare experimentate, de la care se aşteaptă multe nu confirmă, nu aduc acel plus de care echipa are nevoie în momentele dificile şi, până la urmă, încep să nu-şi justifice valoarea certă, demonstrată în anii petrecuţi pe parchet. Dacă Ani Senocico, alături de Simona Vintilă (7) şi Florina Chintoan (6), exact jucătoarele cu experienţă, au fost motoarele echipei clujene în partida cu SCM, la Craiova acest lucru nu se întâmplă. Han, Snopova sau Goran au marcat doar câte un gol, pentru ca Tivadar să nu marcheze deloc. S-a remarcat, dacă se poate spune aşa, Anca Amariei cu patru reuşite. Începutul de an în forţă, cu evoluţii entuziaste, nu a fost continuat iar luna ianuarie s-a dovedit a fi un dezastru. La Cluj, pentru SCM Craiova au marcat jucătoarele: Haşegan 5, Dincă 4, Amariei 4, Florică 3, Ianaşi 1, Han 1, Gogoriţă 1, Snopova 1, Cioaric 1 şi Goran 1.

Policlinica Buna Vestire Craiova

––––
Administraţie

SCM are buget pe 2014

În şedinţa Consiliului Local de ieri a fost aprobat proiectul de bugetul pe care Sport Club Municipal îl va avea la dispoziţie pentru desfăşurarea activităţii. Pentru anul financiar 2014, structura sportivă coordonată de Bogdan Bălan va avea la dispoziţie 65 de miliarde 870 de milioane de lei vechi, cu puţin peste 300 de milioane mai mare decât anul trecut. Din aceştia, 4 miliarde 180 de milioane sunt dedicaţi cheltuielilor de personal ale clubului iar o altă sumă pentru bunuri şi servicii, incluzând consum gaze, iluminat, etc. Cert este că pentru activitatea sportivă sunt dedicaţi aproape 60 de miliarde de lei vechi, împărţiţi pe echipe după cum urmează: 16 miliarde 320 de milioane pentru handbal feminin, 19 miliarde 80 de milioane – baschet masculin, 13 miliarde 590 de milioane – volei masculin, 6 miliarde 300 de milioane – volei feminin şi 4 miliarde 340 de milioane pentru baschet feminin.

Sumele sunt destul de interesante şi în forma lor actuală dar, cu siguranţă vor fi suplimentate, aşa cu s-a întâmplat şi în anul 2013 când la rectificările bugetare SCM a mai primit sume consistente, de la 65 de miliarde 540 de milioane ajungându-se la 81 de miliarde 960 de milioane. Despre cum vor fi împărţiţi banii în activitatea fiecărei echipei, cine şi cum are parte de banii Primăriei Craiova când vine vorba despre sport, o să revenim într-un material din ediţiile viitoare, existând lucruri să le spunem interesante în bugetul fiecărei echipe. Dacă proiectul de buget pentru fiecare echipă este clar pentru anul 2014, ar fi interesant de arătat şi de ce buget a beneficiat fiecare dintre acestea în 2013.  

Articolul precedent
Articolul următor

Politica