sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Craiova cedează cinematograful „Modern”. Școala Cornetti se mută acolo

Școala Cornetti are nevoie de un nou sediu, pentru că din ce în ce mai mulți tineri își doresc să frecventeze această școală, iar spațiul a devenit insuficient. Astfel, consilierilor locali din Craiova li se propune trecerea din domeniul public al municipiului Craiova, în domeniul public al Judeţului Dolj, a imobilului „Cinema Modern”, urmând ca acel spațiu să devină noua locație în care instituție publică de cultură-cu profil de învățământ artistic de amatori o să își desfășoare activitatea. 4.516.510,70 lei este valoarea imobilului „Cinema Modern”, conform referatului de aprobare.

Școala Populară de Arte și Meserii „Cornetti” este o instituție publică de cultură, cu profil de învățământ artistic de amatori, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Dolj, unde consilierii deja au votat, în debutul lunii aprilie, proiectul ce face referire la trecerea cinematografului „Modern” în domeniul public al județului.

Imobilul solicitat pentru sediul Școlii Populare de Arte și Meserii Cornetti Craiova este disponibil, acesta nefiind utilizat în interes public local întrucât activitățile ce pot fi desfășurate în cadrul acestuia sunt limitate de specificul acestuia. Având în vedere cele menționate anterior, activitatea Școlii Populare de Arte și Meserii Cornetti Craiova, precum și faptul că imobilul solicitat are capacitatea de a acoperi necesitățile optime de funcționare a activității școlii, pentru acoperirea nevoilor comunității din întreg județul, este necesar a înceta uzul și interesul local asupra imobilului Cinema Modern”, se menționează referatul de aprobare pus, acum, la dispoziția consilierilor locali din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Școala Populară de Arte și Meserii „Cornetti” iniţiează şi desfăşoară programe de învăţământ în domeniul educaţiei permanente, culturii tradiţionale şi al creaţiei populare urmărind:

  • stimularea creativităţii şi a talentului;
  • cultivarea valorilor clasice, a autenticităţii creaţiei populare contemporane precum şi artei interpretative neprofesioniste în: muzică vocală şi instrumentală, coregrafie (dans clasic şi dansuri populare), teatru (actorie), arte vizuale (grafică, pictură, artă cinematografică);
  • dezvoltarea schimburilor culturale pe plan judeţean, naţional şi internaţional;
  • conservarea, valorificarea şi transmiterea valorilor morale, artistice şi tehnice ale comunităţii locale, precum şi ale patrimoniului cultural naţional şi universal.

În clădirea unde se află acum sediul școlii Cornetti se va construi Muzeul Oamenilor de Ştiință din Oltenia. Acolo se vor organiza manifestări științifice, dar și expoziții legate de Știință. Elevii vor putea interacționa cu tot ce au însemnat oamenii de Știință din Oltenia.

Politica