miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pasionați de robotică, 13 tineri de la Liceul Sanitar au format un club cu rezultate spectaculoase

13 tineri din Râmnicu Vâlcea au format în luna octombrie a anului trecut un club de robotică, ToastedMinds și rezultatele sunt spectaculoase. Toți sunt elevi la Liceul Sanitar Antim Ivireanu și își doresc să continue în domeniul robotică/it și să urmeze cursurile facultății politehnice. Sunt pasionați de tehnologie și dezvoltare și clubul se reunește de cel puțin două ori pe săptămână și zilnic în apropierea concursurilor. Costurile pasiunii elevilor vâlceni sunt ridicate, doar piesele pentru sezonul de anul trecut costând peste 3000 euro. Bugetul este împărțit 25% pentru activități comunitare, 60% pentru piesele robotului și 25% pentru branding.

Primele concursuri, primele rezultate

ToastedMinds a participat anul trecut la primul concurs, la Craiova. A fost prima oprire în aventura din sezonul trecut de First Tech Challenge România. Vâlcenii au participat la demo-ul organizat de echipa soft hoarders, loc în care au invatat multe lucruri noi, fiind prima data la un concurs de tip demo în cadrul acestui proiect. A urmat Demo Hunedoara, concurs organizat de echipa RobotX și Regională de la Arad, punctul culminant în acest sezon și totodată, cel mai important pentru clubul vâlcean. A fost primul concurs mare și, în ciuda faptului că tinerii au făcut robotul în prima noapte în care au ajuns, s-au distrat și au profitat la maxim de ocazia de a fi cu echipa și a sta împreună.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vor în competiția națională

Petre Cîrgeag, coordonatorul grupului, spune că planurile sunt mari: „Plănuim să organizăm multe evenimente de outreach și teambuilding pentru a ne implica activ în comunitatea din care facem parte. Considerăm că tehnologia poate îmbina tradițiile și trecutul cu plăcerea de a automatiza unele lucruri pentru a te focusa pe ce contează cu adevărat pentru tine! Anul acesta ne propunem atât să atingem o nouă etapa a clubului, să facem parte din competiția națională, clasându-ne în top 10, dar și să ne extindem în afara sezoanelor de FTC, organizând competiții cu cei mici prin parteneriate cu diverse proiecte sau instituții cum ar fi Palatul Copiilor din Rm. Vâlcea, competiție ce va avea loc pentru cei mici în următoarele luni”.

Strângere de fonduri cu ajutorul lui Chef Runceanu

Unul dintre bucătarii cunoscuți din Vâlcea, Chef Claudiu Runceanu, le-a sărit în ajutor tinerilor membri ai clubului și s-a organizat pe plaja din Nordul Râmnicului prima activitate de tip fundraising. Elevii s-au prezentat cu un robot teleghidat prin joystick wireless pentru a prezenta o parte din munca lor. Toată lumea s-a distrat de minune și fiecare participant a donat cât a droit pentru club. „Am gătit din plăcere pentru toți cei care ne-au onorat cu prezența. S-a strâns o sumă frumușică, din donații, bani car o să le folosească pentru activitatea viitoare a clubului’’, spune Chef Runceanu.

Membrii clubului sunt: Cosmin Tită, Petre Cîrceag, Gabriel Eduard Runceanu, Elena Bianca Mitrea, Ioana Daiana Runceanu, Eduard Gabriel Popa, Daria Floriana Firescu, Larisa-Maria Tudose, David Constantin Călvun, Constantin Raffaele Văcaru, Andrei Florin Miclăuș, Raul Mihail Nejoiu Rădescu, Ilie Denis Maciucianu, Tatiana Tudora, Daniel Adam.

Andi Niculescu

Politica