luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șoferii s-ar putea alege cu amenzi pe baza filmărilor făcute de alți conducători auto

Proiectul urmează să intre în dezbatere publică în această săptămână

Șoferii sunt atenți la comportamentul celorlalți participanți la trafic, iar cei care încalcă regulile și sunt surprinși folosind telefonul sau o cameră de bord de către alți conducători auto pot fi sancționați cu amendă, conform romaniatv.net.

Persoanele care sunt înregistrate cu telefonul sau cu o cameră de bord în timp ce încalcă regulile de circulație ar putea fi pasibile de amendă. Conform unui proiect de ordonanță, imaginile surprinse în acest mod ar putea fi transmise autorităților de către cetățeni, iar pe baza lor, s-ar putea aplica sancțiuni. Această măsură ar putea contribui la scăderea numărului de accidente rutiere, conform experților din cadrul Ministerului de Interne. Cu toate acestea, România înregistrează în continuare cea mai ridicată rată de decese în accidente rutiere din Uniunea Europeană.

Propunerea prevede că imaginile surprinse de șoferi cu telefoanele lor sau cu camerele de bord pot fi trimise polițiștilor și folosite ca probe pentru sancționarea conducătorilor auto care încalcă legea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul urmează să intre în dezbatere publică în această săptămână, iar în cazul în care va fi adoptat, condiția esențială pentru folosirea acestor înregistrări video ca probe este ca șoferii care le-au realizat,  să completeze o declarație pe propria răspundere că acestea nu au fost modificate sau alterate în vreun fel.

Această inițiativă vine în contextul unor eforturi continue pentru îmbunătățirea legislației rutiere, în vederea reducerii numărului de accidente grave cauzate de comportamentul periculos al unor șoferi.

Politica