luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bani europeni pentru eficiență energetică în Olt

Consiliul Județean (CJ) Olt primește finanțare europeană pentru noi proiecte pentru creșterea eficienței energetice în clădirile publice. Peste 43 de milioane de lei, accesați prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, vor fi investiți în infrastructura socială și de urgență.

Potrivit administrației oltene, clădirile care urmează a fi reabilitate termic sunt complexul de Servicii Sf. Elena Corabia, centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități Caracal, centrul de abilitare și reabilitare Caracal, centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități Slatina, complexul de Servicii Sf. Ștefan Slatina, complexului de Servicii Persoane Adulte Corabia, Inspectoratului de Protecție Civilă Olt.

”Continuând politica de promovare a gestionării inteligente a energiei și creșterea eficienței energetice în clădirile publice, Consiliul Județean are deja finanțarea aprobată, în valoare de 70 milioane lei, pentru alte 5 proiecte: Reabilitarea termică pentru creșterea eficienței energetice a Spitalului Județean de Urgență Slatina – pavilioane Materno-Infantil, DGASPC Olt, Complexului de Servicii Persoane Adulte Slatina și Centrului Militar Județean. Cu finanțarea asigurată din fonduri structurale, aceste proiecte vor deveni realitate în următorii doi ani,” au transmis reprezentanții Consiliului Județean Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceștia au mai menționat că, pentru scăderea costurilor la energia termică și electrică a instituțiilor publice din subordine, administrația județeană a depus spre finanțare, prin Fondul de Modernizare, proiectul care prevede construirea unui sistem fotovoltaic ON Grid, în comuna Schitu.

Politica