marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Malpraxis la Craiova. Vinovatul ar fi dr. Demetrian, trimis deja în judecată

Caz de malpraxis la o clinică privată din Craiova! O femeie din Caracal, de 52 de ani, a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, în stare gravă, după ce a fost operată de către un medic, iar din cauza aceasta, a ajuns în stop cardio-respirator. Vinovat ar fi medicul Alin Demetrian, care nu se află la primul caz. Femeia a ajuns pe mâinile doctorului pentru o intervenție de explorare endoscopică.

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Dolj s-au sesizat cu privire la faptul că, în seara zilei de 04 aprilie a.c., o femeie de 52 de ani, din municipiul Caracal, județul Olt, ar fi intrat în stop cardio-respirator în urma unei intervenții de explorare endoscopică, efectuată de către un bărbat din municipiul Craiova, medic chirurg”, au declarat polițiștii de la IPJ Dolj.

Polițiștii încearcă acum să afle ce s-a întâmplat de fapt. În plus, rămâne de văzut dacă intervenția făcută pacientei din Caracal se află pe lista celor interzise de instanță atunci când doctorul Demetrian a fost plasat sub control judiciar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alin Demetrian, fost manager al SCJU Craiova și fost șef al Secției de Chirurgie Toracică a unității medicale, este unul dintre cei mai cunoscuți medici chirurgi din Craiova. Acesta reușea operații în premieră națională, la pacienți cu tumori pulmonare. Acum este acuzat că ar fi făcut greșeli letale în intervenții. În luna ianuarie a acestui an, el a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

„La data de 13.09.2019, în calitate de medic operator principal,aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciula Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ca urmare a nerespectării măsurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic, specialitatea chirurgie toracică, Demetrian Alin-Dragoş a efectuat în mod necorespunzător o mediastinoscopie cervicală anterioară tip Carlens asupra pacientului B.D. în timpul căreia a secţionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocându-i o hemoragie externă masivă care a condus, în dimineaţa zilei de 14.09.2019, la moartea violentă a pacientului, între actul medical efectuat de către inculpat şi decesul pacientului existând legătură de cauzalitate directă”, conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

În plus, mai arată procurorii, prin același rechizitoriu, s-a dispus disjungerea cauzei efectuarea de cercetări față de chirurgul Demetrian, în calitate de suspect, pentru „săvârșirea, în împrejurări asemănătoare, a altor trei infracțiuni de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale”.

Anul trecut, doctorul a fost reținut într-un caz asemănător. Femeia este internată în secția ATI a SCJU Craiova, în stare gravă. Polițiștii doljeni fac acum cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Politica