joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Echipa de echitație din cadrul SCM Craiova e gata pentru campionatul de vară

Secția de echitație din cadrul SCM Craiova se pregătește de începerea campionatului de vară. Peste două săptămâni, clubul își va prezenta echipa pe data de 14.04.2024. Nu mai puțin de 5 tinere sportive au fost alături de managerul secției, Victor Hagiu, și au vorbit despre rezultatele pe care le-au obținut în anul 2023, despre cât de greu este sportul în care activează și cum au ajuns să facă performanță în echitație.

Suntem o secție formată din 22 de sportivi. Ramura aceasta ecvestră a sportului este foarte dificilă. Noi ca să ajungem în finală, trebuie să avem cel puțin 3 participări la concursuri, din care să ieșim bine. Adică, fetele să nu fie descalificate și să fie printre primele. Problema este că, la categoriile copii I sau de nivel E, pot participa tineri de 14 ani, dar și persoane de 40 de ani. Nu este limită de vârstă. Un copil concurează uneori cu oameni cu experiență, printre care și antrenori. Sunt probe la care participă și 100 de sportivi. Noi, anul trecut, la orice probă am concurat, am terminat în primii 8. La ora actuală noi concurăm împotriva unor cai care ajung și la o valoare de 100.000 de euro. Adică, noi avem, în grajd, cai care ajung la 20.000 de euro”, a explicat managerul secției de echitație, Victor Hagiu.

SCM Craiova are secție de echitație de trei ani. Echipa este tânără și cu puțină experiență, dar rezultatele bune nu au întârziat să apară, iar sportivele din Bănie sunt ambițioase și vor să ajungă la cel mai înalt nivel.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am început concursurile în urmă cu un an. A fost foarte greu. Ne trezeam la 6 și terminam concursul după ora 18:00. Au fost mulți concurenți din alte orașe și chiar din alte țări. Am reușit, totuși, și am luat locul I în București. De mică m-am urcat pe cal. Nu este ușor în competiții, depinde și de cai, dar și noi trebuie să știm cum să îi îngrijim. Mă văd făcând asta și peste 15 ani”, a spus Anda Pribeanu.

Mara Buică este mezina echipei de echitație din cadrul SCM Craiova. Ea a reușit, anul trecut, să câștige locul I la categoria ei de vârstă: „Pasiunea mea pentru cai a început de când eram mică. Bunica mea m-a urcat pe cal al 3 luni. Când am venit la hipodrom am văzut ce înseamnă acest sport. Calul mă ajută foarte mult. Am căzut de foarte multe ori de pe cal. Nu m-a descurajat”, a povestit Mara Buică.

Politica