sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dragoș Stanca, la IQ Digital: „Viitorul e deja aici”

Experții și-au dat întâlnire la IQ Digital Summit Craiova

Pe 28 martie, Teatrul Național „Marin Sorescu” a găzduit o întâlnire între speakeri internaționali de renume, experți români și reprezentanți ai comunității de afaceri din sudul României, în cadrul unui eveniment organizat de Upgrade 100 în colaborare cu George – inovație BCR.

Experții prezenți la IQ Digital Summit au subliniat, printr-o poveste personală, că schimbarea de carieră poate fi realizabilă. Totul se bazează pe cunoașterea de sine și pe nivelul nostru de deschidere către explorarea potențialului de care mereu discutăm și care mereu ne este adus în atenție.

Dragoș Stanca este un antreprenor în tehnologie, expert în media și investitor în domeniul digital și al tehnologiei. El este fondatorul platformei Upgrade 100, dedicată conținutului, networking-ului și evenimentelor axate pe transformarea digitală și ocupă funcția de președinte al BRAT – Biroul Român de Audit Transmedia. De asemenea, a inițiat Ethical Media Alliance, o organizație non-profit care pledează pentru realocarea unei părți din bugetele de publicitate automatizată către proiecte și startup-uri jurnalistice care promovează interesul public. La eveniment, Dragoș a vorbit despre experiența sa de a renunța la cariera de jurnalist și despre motivele care l-au determinat să ia această decizie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Viitorul e deja aici, doar că nu e distribuit în mod egal peste tot. Rolul nostru este să „avertizăm” constructiv lumea că lucrurile se schimbă, și se schimbă extrem de repede. Creierul nostru nu e desenat din punct de vedere tehnic să înțeleagă cât de repede și cât de radical se schimbă lumea. Pur și simplu nu suntem construiți așa.

Înainte de a face formate de acest gen, am fost jurnalist, manager de presă. Am încercat să-mi fac treaba cu onestitate, să servesc interesului public. Să lupt cu cei care nu sunt poate fani ai democrației. Industria mea s-a algoritmizat cu totul. Robotizarea industriei media, amestecul de știri cu publicitatea și amestecul interesului nostru cu manipulări, cu fake-uri, a compromis total, din nefericire, conținutul media”, a spus Dragoș Stanca.

Politica