sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Poliției a fost sărbătorită și la Rm. Vâlcea

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au organizat luni, 25 martie a.c., un eveniment de tradiție, la Shopping City Mall din municipiul Râmnicu Vâlcea, însumând o serie de prezentări și ateliere, dedicate în special copiilor. Anul acesta, Poliția Română împlinește 202 ani de la prima atestare documentară.

Cei prezenți au făcut cunoștință cu polițiștii mai multor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea care le-au prezentat în cadrul atelierelor respective, principalele activități desfășurate zilnic, mijloace tehnice din dotarea poliției și echipamente de autoapărare, dar și o selecție de arme folosite în misiuni.

De asemenea, participanții au putut vedea câteva dintre autospecialele de poliție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un alt moment a fost cel al exercițiilor demonstrative făcute de câinii polițiști din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, spre marea încântare a celor mici.

De asemenea, aceștia au fost invitați să parcurgă câteva reguli de circulație, pe covorul rutier, special conceput pentru familiarizarea cu cele mai importante reguli de circulație, având totodată ocazia să testeze și ochelarii care simulează consumul de alcool și să probeze simulatorul de accidente.

Au fost înmânate materiale informative și recomandări celor prezenți, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, iar cu elevii claselor terminale au discutat despre  profesia de polițist și despre unitățile de învățământ din M.A.I.

Totodată, la evenimentul organizat, a fost prezent un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație, care a survolat zona la finalizarea evenimentului.

„Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, poliţiştii adresează sincere mulţumiri tuturor cetățenilor județului Vâlcea, precum și instituțiilor partenere în asigurarea unui climat de siguranță publică în județul nostru și transmitem salutul nostru călduros tuturor polițiștilor români. La mulți ani, Poliția Română! La mulți ani, Poliția Vâlcea!”, este mesajul transmis de polițiștii vâlceni.

Andi Niculescu

  •  

Politica