joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Poliției Române sărbătorită de polițiștii doljeni cu activități pentru craioveni

Ziua Poliției Române. De ziua lor, polițiștii doljeni au sărbătorit cu diverse activități. Au fost depuse coroane de flori în semn de omagiu pentru devotamentul eroilor poliţişti căzuţi la datorie. Aceștia au depus coroane la Monumentul ridicat în memoria acestora, amplasat la intrarea în sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

„Pentru toţi poliţiştii români, această zi are o mare însemnătate, fiind strâns legată de semnificaţia sărbătorii de Buna Vestire, care se află pe primul steag al Agiei, simbol ce a fost preluat pe actualul drapel al Poliţiei Române.

La Craiova, festivităţile de astăzi au debutat cu un ceremonial religios şi de comemorare a eroilor poliţişti căzuţi la datorie la Monumentul ridicat în memoria acestora, amplasat la intrarea în sediul Inspectoratului, fiind depuse coroane de flori în semn de omagiu și de preţuire pentru devotamentul acestora faţă de munca de poliţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Activitățile au continuat cu o şedinţă festivă desfășurată în amfiteatrul de la sediul Inspectoratului, în care au fost avansaţi în gradul profesional următor înainte de împlinirea stagiului minim 36 de poliţişti, dintre care 10 ofiţeri şi 26 de agenţi de poliţie, pentru merite deosebite in activitate.

De asemenea, alţi 43 de ofiţeri şi 189 agenţi de poliţie au fost avansaţi în gradul profesional următor la îndeplinirea stagiului minim”, au declarat reprezentanții IPJ Dolj.

Aceștia au prezentat craiovenilor tehnica din dotarea „mascaților”, diverse standuri, desfăşurate de poliţişti, dar și autospecialele din dotarea IPJ Dolj. Totul a avut loc pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova.

„Sute de persoane, adulţi şi copii deopotrivă, au ales să viziteze standurile desfăşurate de poliţişti şi au participat la atelierele interactive şi prezentările structurilor de poliţie.

Oaspeții noştri au putut admira tehnica din dotarea „mascaților”, dar și autospecialele de poliție rutieră, motocicleta de poliție și instrumentele polițiștilor criminaliști.

Cei care ne-au vizitat au fost recompensaţi cu mici suveniruri care să le amintească de această zi, baloane, dulciuri, insigne, autocolante, pliante cu sfaturi preventive, atât pentru adulţi cât şi pentru copii.

Dorim, de asemenea, să îi mulțumim maestrului Gogu Neagoe pentru tot sprijinul acordat și pentru promovarea imaginii Poliţiei Române.

Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, poliţiştii doljeni adresează sincere mulţumiri tuturor cetățenilor județului Dolj, precum și instituțiilor partenere în asigurarea unui climat de siguranță publică în județul nostru și transmitem salutul nostru călduros tuturor polițiștilor români”, mai spune IPJ Dolj.

Luni, s-au împlinit 202 ani de la înființarea Poliției Române. Pe 25 martie 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica, domnitor al Ţării Româneşti, înmâna agăi Mihăiţă Filipescu, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Bucureşti, primul drapel al Agiei.

Politica