sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Academia Română: Burse de 1.000 de lei pentru elevii performanți

Academia Română oferă, pentru al treilea an la rând, burse pentru elevii performanți, cu rezultate școlare excepționale, care trăiesc în medii defavorizate, anunță Radio România.

Acordarea de burse pentru elevii studioși face parte din Programul intitulat „Academia Română în dialog cu tinerii“, care vizează susținerea elevilor talentați, cu potențial cognitiv deosebit.

Academia Română dorește să identifice elevii supradotați, cu rezultate de excepție, care au nevoie de sprijin financiar pentru continuarea studiilor la nivel de excelență.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În anul școlar 2024-2025 vor fi acordate 10 burse, în valoare de câte 1.000 de lei lunar.

Criteriile de selecție sunt: rezultate performante la concursuri şi olimpiade şcolare județene, naționale și internaționale; rezultatele şcolare excelente (media anuală cel puţin 9,50); venitul per membru al familiei sub nivelul mediu național; intervalul de școlarizare: clasele IX-XII și, pentru cazuri excepționale, clasa a VIII-a.

Criteriile de selecţie sunt rezultatele excepţionale la concursuri şi olimpiade şcolare, media anuală de cel puţin 9,50, venitul pe membru de familie sub nivelul mediu naţional.

Dosarele de candidatură pot fi transmise până cel târziu pe 30 aprilie.

Elevii selectaţi pentru bursele de anul viitor vor avea ocazia să participe şi la şcoala de vară organizată de Academia Română la Centrul Cultural şi de Dezvoltare Durabilă „Ţara Haţegului-Retezat”.

Politica