miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mega acțiune cu câini, polițiști și jandarmi pentru depistarea drogurilor în trafic. Rezultatul: doar doi șoferi prinși în fapt

Aproximativ 2 mii de șoferii au fost opriți în trafic pentru un control privind consumul drogurilor, weekendul trecut. La mega acțiune au participat 400 de polițiști cu câini. Polițiștii au verificat peste 1.900 de autovehicule și legitimat aproapre 2.500 de persoane, din care 18 au fost conduse la sediul poliției pentru verificări și luarea măsurilor legale, iar 9 au fost amprentate și fotografiate.

„În urma verificărilor, au fost aplicate 698 de sancțiuni contravenționale (din care 621 în baza OUG 195/2002 privind circulația pe drumrile publice și 33 în baza Legii 61/1991 privind pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice), în valoare de peste 281.000 de lei.

Totodată, au fost constatate 11 infracțiuni, dintre care, una de natrură judiciară și 6 la regimul circulaiei rutiere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru abaterile constatate privind circulația pe drumurile publice, polițiștii au retras 87 de certificate de înmatriculare și au reținut 52 de permise de conducere”, potrivit IPJ Gorj.

Doar doi șoferi au fost prinși drogați la volan.

„În seara zilei de 17 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat în trafic, un bărbat, în vârstă de 23 de ani, din Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. În aceeași seară, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat în trafic un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Runcu, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Conducătorii auto a fost transportați la spital, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge”, mai spun polițiștii gorjeni.

Acțiunea a avut loc weekendul trecut.

Politica