sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Blanc – de la schiță la materialitate. Expoziție a Mariei Alexandra Popescu

Craiovenii și nu numai sunt invitați, pe 30 martie, la vernisajul unei expoziții inedite: „Blanc”, de Maria Alexandra Popescu. Tânăra artistă, din Craiova, va expune vizitatorilor relația dintre creator și creație.

Ideea expoziției transcede simplitatea numelui. Este expresia începutului de drum pentru un artist ce jonglează cu compoziția. De la grafică la schiță, la portret și manechine, nu întâmplător albe și goale.
Culorile au intrat devreme în viața Mariei, la 3 ani, sub indrumarea profesoarei Ioana Fluierașu, apoi la Palatul Copiilor vreme de 14 ani.
În prezent, pentru ca își dorește o cariera în design vestimentar, se pregătește la design vestimentar cu profesorul Valentin Boboc.
Și îi ghicești hotărârea de a urma această cale din deciziile luate. Spre exemplu, recent a absolvit magna cum laude, un curs de croitorie acreditat de Ministerul Educației si Ministerul Muncii, organizat de Atelierele Ilbah din București.
Expoziția actuală urmează conceptul de metamorfoză: de la schiță la produs.
Piesa centrală e cămașa albă, care a fost realizată de autoare în cadrul cursului de croitorie, a cărei simplitate sugerează începutul.
Deși e la debut, Maria conștientizează importanța simțului artistic în modă.
De de la schița cămășii (tipar) la cămașa propriu-zisă nu este un drum banal de parcurs, ci unul care arată cum creatorul și creația se transformă și se potențează reciproc.

Vernisajul expoziției „Blanc” a Mariei Alexandra Popescu va avea loc pe 30 martie, la Galeria „Arta” II, Bulevardul Știrbei Vodă, nr. 7, de la ora 18.

Politica