sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aparatură nouă pentru Spitalul Vânju Mare

Președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu, a semnat contractul pentru achiziția de aparatură medicală pentru Spitalul din Vânju Mare, anunță reprezentanții administrație mehedințene.

Spitalul se află în proces de modernizare în cadrul unui proiect finanțat de Consiliul Județean (CJ) Mehedinți cu sprijinul Ministerului Sănătății.

„Astfel, cu fonduri europene, accesate în cadrul PNRR, în valoare de 5.365.875 lei, ne vor fi livrate în această etapă, echipamente și aparatură pentru Secția Medicină Internă, Compartimentele: Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Chirurgie generală și Ambulatoriu Radiologie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este vorba despre un aparat radiologic dintre cele mai performante de pe piață cu ajutorul căruia se pot face examinări radiologice generale, tomografii liniare, examinări pediatrice și alte investigații de specialitate.

Totodată, se vor achiziționa un mamograf cu tomosinteză, ecograf abdomen, ecograf cu sondă abdominală, 2 Doppler, dintre care unul pentru pediatrie și 4 monitoare pentru funcții vitale, de asemenea, unul dintre ele pentru pediatrie”, potrivit CJ Mehedinți.

Pe parcursul anului urmează să fie achiziționate și alte echipamente necesare Spitalului din Vânju Mare.

Politica