luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

82 permise reținute și peste 600 de sancțiuni contravenționale aplicate pe drumurile din Vâlcea

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat, în perioada 15 – 17 martie a.c., , în județul Vâlcea, pentru prevenirea accidentelor rutiere, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație, în special a celor care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„În aceste zile, în tot județul Vâlcea s-a acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, fiind organizate și desfășurate activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, reducerea riscului rutier pe DN 7, DN 64, DN 67, DN 67B, DN 65C, DN 73C, precum și pe DJ/DC din județ.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 607 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 113.000 de lei, dintre care 599 conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dintre amenzile aplicate, 94 au fost aplicate pentru depășirea vitezei lagale, 26 pentru depășire neregulamentară, 8 pentru alcool, 7 pentru abateri ale bicicliștilor, 2 pentru neacordare prioritate pietoni/vehicule și  462 pentru alte nereguli.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 82 de permise de conducere (19 pentru viteză neregulamentară, 26 pentru depășire neregulamentară, 16 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 2 pentru neacordare prioritate vehicule, 19 pentru alte abateri, fiind retrase și 26 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constate 16 infracțiuni la regimul rutier”, au transmis într-un comunicat polițiștii vâlceni.

Andi Niculescu

spot_img
spot_img

Politica