luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Andrada Cojocaru este noul președinte al Filialei Dolj „Tudor Arghezi” a UZPR

Jurnalista Andrada Cojocaru preia funcția de președinte al Filialei Dolj „Tudor Arghezi” a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Începând din luna martie, jurnalista Andrada Cojocaru preia funcția de președinte al Filialei Dolj „Tudor Arghezi” a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR). Ea îl înlocuiește pe fostul președinte, Mircea Pospai, care a decis să se retragă din această poziție pentru a avea mai mult timp să se dedice scrisului și activității de cercetare.

La Adunarea Generală găzduită de Biblioteca Județeană „Theodor Aman”, echipa aleasă în unanimitate de participanți este compusă din următorii membri: Andrada Cojocaru în calitate de președinte, Marga Bulugean în funcția de secretar, iar ca membri ai echipei sunt Mihaela Albu, Nicolae Bălașa și Cristi Nedelcu, potrivit uzpr.ro.

„Consider că este nu numai o mare provocare, ci și o mare responsabilitate, mai ales că preiau conducerea după dl. Mircea Pospai, prin a cărui activitate notorietatea Filalei a crescut și inițiativele colegilor au fost susținute. Vor fi continuate proiectele cu tradiție, derulate deja și vor fi inițiate altele noi, prin care credibilitatea profesiei de jurnalist să fie consolidată și autoritatea morală a acestora să fie recunoscută de societate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vom promova răspunderea socială a acestei profesii și ne vom implica în educarea societății pentru a putea recunoaște și evita manipularea, facke-news și tehnologia deepfake. Ne propunem să-i atragem pe tineri către profesia de jurnalist și să organizăm, în parteneriat cu ISJ, cursuri de și despre presă pentru elevii de gimnaziu și liceu, incurajarea și susținerea acestora pentru a înființa reviste școlare, stații de radio, promovare online”, afirmă noul președinte al Filialei Dolj „Tudor Arghezi” a UZPR.

Andrada Cojocaru și-a început activitatea de jurnalist la Radio Oltenia Craiova, pe data de 11 ianuarie 1990, a parcurs toate etapele profesionale de la reporter la realizator emisiuni, a fost in perioada 1995- 1998 directorul primului post de radio privat din Oltenia, Radio „Horion”, este licențiată în Drept a Facultății de drept „Nicolae Titulescu” din cadrul Universității din Craiova, a absolvit cursurile universitare post academice la SNSPA București – specializarea comunicare, are multiple cursuri de specializare, unul dintre acestea la BBC Londra.

După 32 de ani de radio, a acceptat provocarea de intra în lumea televiziunii, în prezent realizând emisiunea de educație medicală Tableta de Sănătate la TVR Craiova.

În afara activității jurnalistice, este implicată în numeroase proiecte de voluntariat cu puternic impact social.

spot_img
spot_img

Politica