Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu a primit mandat de reținere pentru 30 de zile de la judecătorii Tribunalului Vaslui.

Avocatul lui Dumitru Buizatu, Daniel Atasiei, a precizat la ieșirea din Tribunalul Vaslui că șeful Consiliului Județean Vaslui nu a dat nicio declarație în fața judecătorului, în cauză vorbind doar avocații și procurorii, notează g4media.ro

Referatul cu propunere de arestare preventivă pe numele președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, arată detalii despre modul în care procurorii au instrumentat acest caz. Momentul primirii banilor de către liderul PSD fiind filmat de către autorități.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În momentul primirii genții cu 1,25 de milioane de lei, Buzatu îi transmite omului de afaceri Emil Savin ”sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie”.

Oprit în trafic câteva minute mai târziu, Buzatu susține că geanta îi aparține, iar banii din interior reprezintă economiile sale.

”Această geantă și suma de bani din interior îmi aparține, sunt bani din economiile mele”, a spus liderul CJ Vaslui.

Ulterior, Buzatu le-a spus procurorilor că de fapt i-a cerut lui Savin un împrumut de 125 de mii de lei și este susprins să vadă acum că de fapt i-a dat 1,25 de milioane de lei, neștiind despre ce e vorba.

Procurorii subliniază faptul că pentru a fi sigur că va primi cei 10% din valoarea unei lucrări de reabilitare a unui drum de la constructor, Buzatu a blocat efectuarea plății către societate prin efectuarea unei expertize, ”ca să se asigure că acesta din urmă va înțelege că fără intervenția inculpatului și fără a primi o sumă de bani de la martor deblocarea sumelor de bani nu va fi posibilă având în vedere faptul că acesta are o mare influență asupra funcționarilor responsabili cu întocmirea actelor  privitoare la efectuarea  plății”.

Ulterior, a avut numeroase discuții în care l-a asigurat omul de afaceri că fără intervenția lui efectuarea nu ar fi posibilă dându-i de înțeles că trebuie să remită o suma de bani după ce plata va fi efectuată.

”Totodată, din interceptarea convorbirilor inculpatului rezultă clar intenția pe care o avea inculpatul în momentul în care s-a deplasat în localitatea Cârja pe data de 22.09.2023 și anume de a-și primi banii în legătură cu efectuarea plății către S.C Soragmin S.R.L.”, se precizează în referat.

BUZATU Dumitru: – Ai pescuit ceva?

Martor:  Am prins câte un pește toți!

BUZATU Dumitru: – Altceva … decât pește?

Martor: Altceva n-am prins! Încă n-am pescuit!  Altceva n-am pescuit!

BUZATU Dumitru: – Hai că vin și eu până la voi acolo să văd!

Martor: Hai! Hai!

BUZATU Dumitru: – Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Nu mai umblați cu prostii!

Martor: Deja am aranjat, le-am dat tot ce le trebuia, a făcut cerere scrisă, referat tot, gata! BUZATU Dumitru: – … când vin … vin, pescuiesc 5 minute și plec!

Martor: Gata! Da! Da! Dar cât durează ca să-i spun lui EMIL să vină cu mâncarea caldă? BUZATU Dumitru: – Acuma vin! Acuma ajung!

Martor: Acuma ajungeți?

BUZATU Dumitru: – Acuma, vin acum, da.

Populare

Recomandări