marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jasmin Kurtic, un nou jucător ,,fragil” la CSU Craiova

Jasmin Kurtic, noua achiziție a celor de la CSU Craiova ar avea un istoric medical complicat. Fotbalistul i-ar putea călca pe urme lui Elvir Koljic, nu în privința reușitelor de la instalarea în echipă ci a accidentărilor. Jucătorul Sloven este considerat destul de fragil.

Jurnalistul grec Iorgos Mazias susține că, ”dacă va rămâne sănătos, va fi o adevărată întărire pentru Craiova”. Mijlocașul sloven cu 289 de apariții în Serie A e pus la punct cu pregătirea fizică și ar putea bifa primele minute în deplasarea de la Iași.

Kurtic are 34 de ani, o vârstă apropiată mai degrabă de retragere, dar aduce în Liga 1 multă experiență și calitate. Confirmate de statistici, 289 de partide disputate în Serie A, unde a dat 29 de goluri și 16 pase decisive, de Răzvan Lucescu, cu care a lucrat în ultimii doi ani la PAOK Salonic și care l-a și recomandat patronului Mihai Rotaru, precum și de jurnaliștii greci.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Kurtic e un jucător cu multă experiență. Unu mijlocaș de mare calitate”, l-a descris Iorgos Mazias, reporterul cotidianului grecesc SportDay, pentru Gazeta Sporturilor. 

Mazias a adus însă în discuție și marea problemă a mijlocașului sloven: „E foarte fragil, se accidentează ușor. Acum vine după o leziune foarte gravă, una dintre cele mai grave pe care le poate suferi un sportiv: ruptura ligamentelor încrucișate la genunchi. Sigur a trecut vizita medicală la Craiova?!”.

Mijlocașul sloven a efectuat vizita medicală luni, înainte de a semna. El n-a mai jucat un meci oficial din octombrie anul trecut, de la un 0-2 cu AEK Atena, când Lucescu jr l-a schimbat după 66 de minute. 

Cu toate astea, potrivit unor surse ale Gazetei, e recuperat și pus la punct cu pregătirea fizică, astfel că antrenorul Laurențiu Reghecampf ar putea apela la serviciile sale chiar sâmbătă, în „Copou”, în meciul din campionat contra lui Poli Iași.

Potrivit gsp, site-ul „whoscored.com”, care, în baza statisticilor sale din ultimele două stagiuni, a stabilit punctele forte și pe cele vulnerabile ale mijlocașului central în vârstă de 34 de ani.  Kurtic excelează la patru capitole, respectiv „dueluri aeriene”, „tehnică individuală”, „concentrare” și „aport defensiv”. Slăbiciuni: „centrări” și „tackling-uri” .

foto: facebook/jasminkurtic

Politica