sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Cutremur cu magnitudinea de 4,9, în România

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea 4,9 pe scara Richter s-a produs luni seară, 22 mai, în județul Arad, a informat Institutul Național pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs la o adâncime de 2 kilometri, aproape de orașele Arad (22 kilometri SE), Timișoara (47 kilometri NE), Bekescsaba (74 kilometri SE) și Reșița (92 kilometri N).

O replică a avut loc la ora 22.55. Este vorba despre un cutremur de 4.3, produs în Crișana, Arad, la adâncimea de 10 km, a informat INFP.

Directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat că, fiind vorba despre un cutremur de suprafață, este posibil să urmeze replici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Trebuie să vedem care este evoluția după acest cutremur. Este posibil să fie replici, pentru că la cutremurele de suprafață se produc replici, însă nu avem de unde să știm cum se va comporta zona după acest cutremur. Lumea însă nu trebuie să se panicheze”, a spus șeful INFP, potrivit libertaea.ro

El a precizat că zona seismică Banat este una cunoscută de seismologi.

„Nu este o zonă atipică. Acolo s-au produs cutremure și peste 5, adică este o zonă studiată, o zonă cunoscută. Nu este ceva neobișnuit”, a mai punctat specialistul INFP.

spot_img
spot_img

Politica