sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

România a câștigat 5 medalii la Cupa Balcanică de Schi Fond de la Pale

Sportivii din Lotul de Schi Fond al României au câștigat 5 medalii la Cupa Balcanică, competiție desfășurată în perioada 4-5 martie la Dvorista Pale (Bosnia și Herțegovina). Cinci sportivi la masculin și o sportivă în probele de feminin au reprezentat România și au obținut două medalii de aur, două de argint și una de bronz.

La Cupa Balcanică de Schi Fond au concurat sportivi din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Macedonia, Turcia, Serbia, Elveția, Muntenegru, Croația, Ungaria, Grecia și România. Competiția a inclus două probe masculine de 10km Individual și două probe feminine de 5km Individual.

Schiorul român Paul Pepene a câștigat cele două medalii de aur la ambele probe de 10km Individual, desfășurate sâmbătă și duminică. Sâmbătă, Paul Pepene a terminat cursa cu un timp de 24:10.4, obținând un punctaj de 35.91. Duminică, timpul de 24:42.2 i-a adus încă 35.91 de puncte FIS și o a doua medalie de aur.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Raul Popa a reușit să obțină două medalii de argint pentru România la Cupa Balcanică de la Dvorista Pale. Sâmbătă, el a terminat cursa de 10km Individual cu 30.4 secunde în urma lui Paul Pepene, în vreme ce duminică doar 6.7 secunde i-au diferențiat pe cei doi sportivi români.

Medalia de bronz a fost câștigată duminică, în proba feminină de 5km Individual, de schioarea Delia Reit. Aceasta s-a clasat pe locul 3, podiumul fiind completat de sportive din Croația și Bulgaria. Doar 11.7 secunde au diferențiat-o pe sportiva noastră de medalia de aur. În cursa de sâmbătă, Delia Reit s-a clasat pe locul 5.

Gabriel Cojocaru s-a clasat sâmbătă pe locul 7, iar duminică pe locul 8. Florin Dolhascu a încheiat cursa de sâmbătă pe locul 9, iar cea de duminică pe locul 13, în vreme ce Ionuț Costea s-a clasat pe pozițiile 27, respectiv 20.

„Felicit echipa României de Schi Fond pentru performanțele extraordinare obținute la Cupa Balcanică de la Dvorista Pale (Bosnia și Herțegovina). Atât în ziua de sâmbătă, cât și duminică, de pe podium nu au lipsit sportivi români, ceea ce este un lucru extraordinar. La competiție au participat sportivi din 11 țări, iar România a demonstrat încă o dată că are un lot valoros de schi fond. Felicitări sportivilor și antrenorilor pentru munca pe care o depun și pentru rezultatele care aduc mândrie și bucurie țării noastre”, declară Puiu Gaspar, Secretar General al Federației Române de Schi-Biatlon.

foto: Facebook

spot_img
spot_img

Politica