luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fotbalistul Christian Atsu, găsit sub dărâmături după ce clădirea în care se afla s-a prăbușit

Christian Atsu, fost jucător în Premier League la Chelsea, Newcastle sau Everton, a fost găsit, după cutremurul devastator din Turcia.

Ghanezul care joacă la Hatayspor ar fi fost prins sub dărâmăturile din orașul în care locuia, dar a supraviețuit și este îngrijit la un spital.  Potrivit A Bola, fotbalistul a suferit răni la piciorul drept și a acuzat probleme de respirație.

Yunus Sezer Sezer, şeful agenţiei pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă din Turcia (AFAD), a declarat că seismele au avut în total 130 de replici şi că 2.834 de clădiri s-au prăbuşit. Într-una dintre acestea se afla și Christian Atsu (31 de ani), fotbalistul celor de la Hatayspor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu doar câteva ore înaintea dezastrului, Atsu a marcat golul victoriei echipei sale în duelul cu Kasimpasa, din prima ligă a Turciei. Potrivit jurnalistului Saddick Adams, jucătorul ghanez, dat dispărut, se afla la etajul nouă al unei clădiri care a fost distrusă de cutremure, alături de alți nouă coechipieri și doi oficiali ai clubului. Trei dintre fotbaliști și un angajat al lui Hatayspor au fost salvați de autorități, iar căutările continuă, scrie digisport.ro

Christian Atsu, care e căsătorit și are trei copii, joacă în Turcia din septembrie 2022, când a fost cedat de saudiții de la Al-Raed. De-a lungul carierei, a mai evoluat la FC Porto, Rio Ave, Chelsea, Vitesse, Everton, Bournemouth, Malaga și Newcastle.

Volkan Demirel (41 de ani) nu și-a putut stăpâni emoțiile și a transmis un mesaj cu lacrimi în ochi, prin care cerea ajutor. Soția sa Zeynep Sever Demirel (33 de ani), fostă voleibalistă și Miss Belgia 2009, a făcut același lucru.

”Hatay este într-o situație dezastruoasă. Spitalele sunt distruse! Suntem neajutorați. Vă rog, ajutați-mă”, a spus Zeynep Demirel, prin intermediul rețelelor sociale.

„Aici este numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne! Trimiteți salvări! Nu putem să-i găsim pe cei apropiați. Nu putem face prea multe singuri. Situația este foarte rea și nu doar la Hatay, ci peste tot în jur. Vă rog, ajutați-ne, pentru numele lui Dumnezeu”, a spus Volkan Demirel, directorul sportiv al clubului Hatayspor.

Volkan Demirel este o legendă a clubului Fenerbahce, pentru care a evoluat din 2002 și până în 2019, când s-a retras din activitate.

Foto: Facebook/Max TV

Politica