sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Slatina a găzduit prima ședință a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Vest Oltenia

Prima ședință a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Vest Oltenia a avut loc vineri, la Slatina. La întâlnire, au fost prezenți, alături de conducerea ADR Sud-Vest Oltenia, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai autorităților publice centrale și locale din regiunea Oltenia, membri ai comunității academice și de cercetare, ai mediului de afaceri și societății civile.

Este un moment important pentru regiune, pentru trasarea direcțiilor de dezvoltare viitoare, pentru noul Program Regional pe care îl vom implementa în Oltenia și a cărui monitorizare va fi în sarcina acestui comitet care s-a reunit, astăzi, pentru prima dată. Mă bucur să văd o prezență atât de numeroasă și le mulțumesc pentru participare tuturor membrilor și observatorilor care compun Comitetul de Monitorizare, precum și reprezentanților Comisiei Europene”, a declarat Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

În cadrul ședinței, a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a Comitetului, a fost prezentat Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027 și au fost discutate mai multe aspecte privind buna implementare a acestuia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ne dorim ca noul Program Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027 să dezvolte regiunea în cel mai bun mod posibil. În perioada următoare, vom începe să lansăm în consultare publică, pe rând, ghidurile solicitantului. Va fi un an plin, cu multe apeluri lansate, cu multe proiecte depuse. Ne așteaptă o perioadă intensă, atât pe noi, cât și pe viitorii beneficiari ai Programului Regional, dar sunt convins că vom reuși să gestionăm cu succes tot acest proces”, a spus Cătălin Catană, directorul Autorității de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia.

DR Sud-Vest Oltenia este Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027 și gestionează, în această calitate, peste 1,2 miliarde de euro alocate regiunii.

spot_img
spot_img

Politica