duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Directorul CE Oltenia: „Nu am pus eu 25 de persoane într-un mijloc de transport”

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a spus, într-o intervenție la Antena 3 că el „nu poate fi de vină” pentru tragedie, precum și că muncitorii au ales să meargă cu un vehicul destinat transportului de marfă.

„Nu am pus eu 25 de persoane într-un mijloc de transport. Nu eu le-am dat dispoziție. Există mai multe mijloace de transport pe care le au la dispoziție. Din păcate au ales această soluţie de a se urca toţi în acest mijloc de transport ca să ajungă mai repede la sediu”, a spus directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.

De asemenea, Daniel Burlan a declarat că autoutilitara implicată în accidentul de la Cariera Jilţ Sud nu era omologată pentru transportul persoanelor, ci era destinată transportului de marfă. Burlan a menţionat că transportul în cariere se face cu astfel de autovehicule care au o capacitate de 9 persoane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a adăugat că şoferul ştia că autoutilitara este destinată transportului de marfă, bărbatul nefiind angajat al companiei, ci al unei firme prestatoare.

„Starea drumurilor, din păcate, este o problemă generală în carierele miniere, activitatea este în aer liber, se excavează încontinuu, se decopertează, dar într-o asemenea perioadă în care sunt precipitaţii, drumurile se degradează. (…) Autocamionul nu era omologat pentru transportul persoanelor, ci era destinat pentru transportul de marfă. În carieră există şi mijloace de transport destinate exclusiv personalului, (…) există contracte pentru transportul personalului. Şoferul autoutilitarei nu este angajatul nostru, ci al unei firme prestatoare, ştia că acel autovehicul este destinat transportului de marfă. În total, au fost 16 persoane în autocamion, 2 în cabină şi 14 în interior”, a spus Burlan, pentru digi24.ro

El a menţionat că s-a luat decizia, imediat după accident, ca accesul în Carieră să se facă doar pe căile sigure.

„Am luat decizia ca accesul în Carieră să se facă doar pe căile de acces sigure, care nu pot să expună la pericol oamenii, chiar cu acele autoutilitare, singurele care se pot folosi în aceste condiţii în carieră. Sunt autoutilitare 6X6, singurele care îndeplinesc condiţiile din caietul de sarcini. În Carieră, oamenii se deplasează cu astfel de mijloace de transport cu o capacitate de 9 persoane. Până în momentul de faţă, nu am identificat alte mijloace care să poată fi omologate pentru transportul persoanelor în cariere şi să aibă autorizaţie peste această capacitate”, a mai spus Daniel Burlan.

Directorul CE Oltenia a adăugat că familiile victimelor vor primi ajutoare financiare de câte 40.000 de lei.

Trei oameni au murit și alți zece au fost răniți, după ce s-au răsturnat cu tancheta, la cariera Jilț Sud din județul Gorj.

Politica