sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Mehedinți. Aladin Georgescu a avizat Strategia de Dezvoltare a Județului

Consiliul Județean Mehedinți a elaborat „Strategia de Dezvoltare a Județului Mehedinți 2021-2027”, prin care se stabilesc direcțiile de acțiune pe care se va concentra dezvoltarea județului în perioada 2021-2027, aceasta fiind aprobată în cadrul ședinței extraordinare.

În urma unor analize de specialitate, consultări cu actorii locali, a fost realizat documentul strategic care cuprinde datele specifice ale județului, provocările, nevoile, potențialul și prioritățile privind dezvoltarea județului.

„Ne-am dorit să avem o strategie care să reprezinte cât mai bine interesele județului Mehedinți din toate punctele de vedere, iar documentul strategic ce a fost realizat de o firmă specializată se bazează pe trei piloni: CETĂȚENI, ECONOMIE și TURISM”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Analiza a fost realizată de o firmă specializată, care a parcurs toate etapele de cercetare pentru stabilirea pilonilor de bază în jurul cărora se construiește viziunea integrată pentru județul Mehedinți.
„În viitorul exercițiu financiar, nu ne vom abate de la a folosi toate mijloacele și programele pentru atragerea fondurilor europene, astfel încât, să oferim servicii publice performante și o calitate sporită a nivelului de trai pentru cetățenii județului și să facem din județul Mehedinți un pol economic competitiv la nivel regional prin valorificarea eficientă a resurselor existente”, a mai spus Georgescu.
Totodată, turismul va fi prioritar pentru dezvoltare, astfel încât, Consiliul Județean își propune ca, prin noi investiții, să pună în valoare zonele și obiectivele turistice existente.

spot_img
spot_img

Politica