sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Salvamont Gorj impresionează la Paris

Salvamontiștii din România au fost premiați la Paris în cadrul primului Congres Mondial al Salvatorilor cu Drone la care au participat 60 de țări.

Materialul lor „Dronele – noi perspective în salvarea montană” a fost selectat pentru a fi prezentat în cadrul congresului.

Delegația condusă de Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România și Gorj, a primit premiul acordat pentru Centrul de analiză a datelor deschis anul acesta la Târgu Jiu, care folosește un soft special și drone pentru identificarea persoanelor dispărute.
România este singura țară din Europa unde acest serviciu de salvare cu ajutorul dronelor funcționează pe tot teritoriul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Congresul a reprezentat o oportunitate deosebită pentru salvatorii din întreaga lume de a realiza schimburi de informații și experiență, realizându-se astfel un sistem cât mai performant de salvare, care, pe lângă reușita intervenției, să ofere siguranță maximă atât pentru victimă, cât și pentru salvator”, se precizează într-un comunicat al Salvamont România.

Delegația Salvamont România a fost alcătuită din reprezentanți ai serviciilor Salvamont din Gorj, Brașov, Harghita și Prahova, alături de Ciprian Zamfirescu, voluntar Salvamont și reprezentant al Vodafone – partenerul de tehnologie al Salvamont.

Iulia Popa

Politica