vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Joe Biden: Este puţin probabil ca racheta căzută în Polonia să fi fost lansată din Rusia

Preşedintele Joe Biden a declarat că este „puţin probabil” ca o racheta care a ucis două persoane în Polonia, ţară membră NATO, să fi fost lansată din Rusia, dar a promis sprijin pentru ancheta privind racheta pe care polonezii au numit-o „de fabricaţie rusească”.

„Există informații preliminare care contestă acest lucru”, a spus Biden reporterilor, întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia.

„După traiectoria balistică este puțin probabil să fi fost tras din Rusia, dar vom vedea”, a mai adăugat Biden după o întâlnire convocată de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Mă voi asigura că vom putea stabili ce s-a întâmplat exact”, a mai spus președintele.

Ucraina încă păstrează stocuri de armament fost sovietic și rusesc, inclusiv sistemul de rachete de apărare antiaeriană S-300, scrie Times of Israel.

Explozia din Polonia, membră NATO, a stârnit imediat îngrijorarea că alianța ar putea fi atrasă în războiul de aproape nouă luni al Rusiei împotriva Ucrainei susținute de Occident, scrie hotnews.ro

Două rachete au căzut pe teritoriul Poloniei la granița cu Ucraina.

Ministerul polonez de Externe a declarat că o „rachetă de fabricație rusească” a fost responsabilă pentru uciderea a două persoane în satul Przewodów. 

Politica