miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

David Popovici, a treia medalie de aur la Campionatul Național de Înot

David Popovici a câștigat duminică, 13 noiembrie, finala probei de 400 metri liber la Campionatul Naţional de Înot în bazin scurt, după ce a luat aur la 100 și 200 metri liber și argint la 100 metri mixt, informează Gazeta Sporturilor.

Popovici a condus cursa de la început până la final. A terminat cursa cu timpul de 3:43.00, în timp ce pe locul doi a sosit Vlad Stancu, cu timpul 3:43.76.

Pe locul 3 a venit Vlad Mihalache (3:51.84).

Policlinica Buna Vestire Craiova

„A fost o cursă frumoasă. Mă bucur că l-am avut pe Vlad lângă mine. Nu cred că aș fi putut înota așa repede, dacă nu era el acolo. Și cred că valabil și invers. Ambii ne-am afirmat la nivel înalt, ne mai antrenăm împreună și știu că e un adversar redutabil”, a spus David Popovici, potrivit GSP.

Pentru înotător urmează Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt din Australia (13-18 decembrie).

„Aici a fost o pregătire, era important să mă acomodez cu bazinul scurt. Nu pot să mint și să spun că îmi place, nu e tipul meu de bazin. Dar trebuie să fac și asta pentru că vreau să devin din ce în ce mai bun”, a mai spus Popovici.

În iunie, Popovici a cucerit aurul mondial, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, și la 100, și la 200 m liber.

În iulie, la Europene pentru juniori de la Otopeni, David a cucerit cinci medalii, dintre care patru de aur (50 m liber, 100 m liber, 200 m liber și la ştafeta masculină 4×100 m liber).

În august, la Europene, a devenit campion continental și la 100, și la 200 de metri.

Politica