luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Preot filmat când lovește o femeie, în curtea unei mănăstiri

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, apare pe o filmare lovind o femeie în curtea lăcașului de cult, de față cu mai mulți enoriași.

Potrivit reprezentanților IPJ Iași, incidentul a avut loc miercuri seară, iar două femei au depus deja plângere, acuzând că au fost agresate de preot, scrie libertatea.ro

„La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că atât ea cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În imaginile intrate în posesia ziarului Libertatea, apar mai multe persoane în curtea Mănăstirii Vlădiceni la finalul unei slujbe, într-o ceartă generalizată. La un moment dat, se observă cum părintele se apropie de o femeie din spate, pe un fundal generalizat de vociferări, și o lovește cu pumnul sau palma dreaptă, femeia căzând la pământ.

Alături de preotul Calistrat, pot fi identificate pe filmare două alte persoane care sunt îmbrăcate în straie preoțești, cel mai probabil călugări la aceeași mănăstire.

Ulterior pe filmare, părintele Calistrat se vede în clar, întorcându-se cu fața spre cameră. Pe fundal, se aude vocea unei femei care îl apostrofează pe părintele Calistrat că ar fi agresat o enoriașă.

Libertatea a solicitat un punct de vedere și din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Aceștia au precizat că în momentul de față nu este nicio plângere depusă la instituția lor și nici vreo anchetă aflată în curs la Inspecția Bisericească.

Reporterii ziarului au încercat să ia legătura și cu preotul Calistrat, dar aceasta nu a răspuns solicitărilor.

Părintele Calistrat este cunoscut la nivel național pentru filmările în care acesta apare oferind sfaturi enoriașilor, având și un canal de YouTube dedicat, fiind urmărit de aproape 800.000 de persoane. Nu toate aceste filmări sunt însă și din sfera Bisericii, acesta recomandându-le credincioșilor, la câteva luni după debutul pandemiei COVID-19, să facă gargară cu apă și sare, să folosească apoi agheasmă, țuică și albastru de metil pentru a nu se infecta cu virusul.



Politica