duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Traficanți de droguri reținuți de DIICOT Mehedinți

5 persoane au fost reținute de DIICOT Mehedinți pentru trafic de droguri de risc și de mare risc. Aceștia vindeau cocaină, cannabis și ecstasy consumatorilor din Mehedinți. Anchetatorii au făcut percheziții la domiciliile acestora.

„În cauză, s-a reținut faptul că, în cursul anului 2022, inculpații au comercializat droguri de risc și de mare risc, consumatorilor de pe raza județului Mehedinți.
În data de 27.10.2022, organele de cercetare penală au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară fiind identificate și ridicate aproximativ 100 de grame de canabis, 22 de semințe de canabis, 3 doze de cocaină și o doză de ecstasy, 9 grindere și peste 50 de pliculețe de tip ziplock, o lampă, ventilator, îngrășământ pentru plante, 2 cântare electronice de mare precizie, mai multe terminale mobile, precum și alte probe materiale.
Activitățile judiciare au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.
La acțiune au participat jandarmi de la Gruparea mobilă ,,Frații Buzești” și polițiști din cadrul Serviciului Rutier – Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți.
În cursul zile de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți cu propunere de arestare preventivă a celor 5 inculpați.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.”- DIICOT

Politica