Vâlcea. Braconieri, în flagrant la Obârșia Lotrului

Șapte persoane au fost duse la audieri după ce au fost prinse în flagrant delict în zona montană Obârșia Lotrului, județul Vâlcea. Totul s-a întâmplat la data de 1 octombrie. Cei șapte sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, efectuând ulterior și percheziții domiciliare. Suspecții . 7 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, iar ulterior reținute. Magistrații au decis ca cinci dintre bănuiți să continue în arest, în timp ce doi au fost plasați sub control judiciar. Prejudiciul cauzat de braconieri se ridică la circa 24.000 de euro.

“Au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, în orașul Novaci, municipiul Deva, județul Hunedoara și localitatea Voineasa, județul Vâlcea, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 8 arme de vânătoare, deținute legal, un amortizor de sunet, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, 585 de cartușe de vânătoare, 280 de kilograme de carne de vânat, 8 trofee de cervide, 3 topoare și 4.300 de țigarete, deținute în afara unui antrepozit fiscal, fără a avea timbru de marcaj fiscal. De asemenea, două autoturisme de teren au fost indisponibilizate.

La data de 1 octombrie a.c., față de 2 persoane, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, ulterior, la data de 2 octombrie a.c., această măsura fiind luată față de alte 5 persoane. Față de cele 2 persoane reținute la data de 1 octombrie a.c., a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile” – precizează Poliția Gorj

Populare

Recomandări

Un medic stomatolog, fost concurent la emisiunea Chefi la Cuțite, a murit!

Iulian spunea că nu a fost susținut financiar de familie...

Trei oameni la spital, după ce au intrat cu mașina în copac

Trei persoane au ajuns la spital, după ce au...

Olanda și Suedia susțin aderarea României la Spaţiul Schengen

Ieri, 2 decembrie, Guvernul Suediei a obținut sprijinul Parlamentului...

Accident cu ambulanța. Echipajul medical, rănit

Șoferul unei ambulanțe și o asistentă au fost răniți,...