marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii le-au dat cu terenul în cap bănățenilor și continuă în Cupă!

Fără câteva piese de bază, trupa lui Croitoru nu a lăsat loc de surprize și s-a impus într-o manieră categorică pe terenul Ripensiei.

FCU Craiova s-a impus cu 4-0 în fieful Ripensiei Timișoara, în play-off-ul Cupei României. Achim a deschis scorul cu o bombă-n vinclu, stabilind scorul primei reprize. În ultimul sfert de oră, oltenii au forțat și Sidibe, Zamfir și Negru au urcat proporțiile scorului, semnând o victorie entuziasmantă și fără drept de apel în Banat.
După meci, Lorenzo Paramatti a spus: „A fost un meci greu, la fel ca toate. Am intrat cum trebuie pe teren, cu atitudine bună, cu agresivitate. Am făcut un meci, cred, foarte bun, cu agresivitate și atitudine bună. Cupa ne-a demonstrat că sunt multe posibilități și că nu e mereu sigur că echipa de eșalon superior va câștiga. Ripensia e o echipă bună. Normal că puțin s-a simțit diferența de categorie, dar băieții au avut atitudine bună, au avut și ocazii. Cred că au jucat bine. A fost un meci frumos pentru ambele echipe. Obiectivul nostru e să mergem și în play-off și cât mai departe posibil. Cupa e o competiție aparte, în care nu contează numele, liga, doar atitudinea și cum te pregătești pentru meci”.
Din cealaltă tabără a vorbit Iulian Muntean, antrenorul de facto al bănățenilor, preparator sportiv în acte: „A fost un meci frumos. Întotdeauna când joci cu o echipă de Liga 1, e altă motivare. Din păcate, și diferența de valoare dintre ligi se vede. Totuși, poate scorul e un pic cam mare, 4-0. Am avut și noi ocaziile noastre. Măcar un gol, dacă nu două, meritam și noi astăzi. Din păcate, atâta s-a putut. E un contact cu Liga 1. Toți băieții au intrat pe teren motivați, dar cu un pic de frică, primele zece minute a fost foarte greu. După care și-au recăpătat curajul și au început să joace. Au văzut că pot să se lupte de la egal la egal cu ei. Pe final, când s-a deschis jocul, ei ne-au taxat. Dar important pentru că și-au văzut nivelul. Diferența dintre reprize a fost doar de curaj și atitudine. Paradoxal, a doua repriză, chiar dacă am jucat, am luat trei goluri. În prima repriză am luat un gol, am închis mult mai bine spațiile. Exact ce le-am cerut de la început. Încercam să speculăm pe contraatac, să dom gol. Poate că am fi avut o șansă”.

Meciurile Play-off-ului Cupei României: 
CSC Dumbrăvița – Politehnica Iași 0-0, 0-0, 7-6 după lovituri de departajare
Ripensia Timișoara – FCU Craiova 0-4
Șoimii Lipova – Gloria Buzău 2-2, 2-4 după prelungiri
Steaua – Chindia Târgoviște 1-2
Axiopolis Cernavodă – Minaur Baia Mare 4-4, 4-5 după prelungiri
miercuri, 28 septembrie 2022, ora 16:00
Jiul Petroșani – SC Oțelul Galați – DigiSport, PrimaSport, OrangeSport, FRF.tv 
Stadion: „Petre Libardi” (Petroșani – Hunedoara)
miercuri, 28 septembrie 2022, ora 16:30
Foresta Suceava – UTA Arad – FRF.tv
Stadion: Areni (Suceava – Suceava)
CSM Reșița – CS Mioveni
Stadion: „Mircea Chivu” (Reșița – Caraș-Severin)
CS Ocna Mureș – CSM Slatina
Stadion: Soda (Ocna Mureș – Alba)
Gloria Bistrița Năsăud – Unirea Slobozia
Stadion: „Jean Pădureanu” (Bistrița – Bistrița Năsăud)
miercuri, 28 septembrie 2022, ora 18:45
CS Comunal Șelimbăr – Petrolul Ploiești – DigiSport, PrimaSport, OrangeSport, FRF.tv
Stadion: Gaz Metan (Mediaș – Sibiu)
miercuri, 28 septembrie 2022, ora 21:30
CS Afumați – Rapid – DigiSport, PrimaSport, OrangeSport, FRF.tv
Stadionul urmează a fi anunțat.
joi, 29 septembrie 2022, ora 16:00
FC Brașov – FC Hermannstadt – DigiSport, PrimaSport, OrangeSport, FRF.tv
Stadion: Tineretului (Brașov – Brașov)
joi, 29 septembrie 2022, ora 16:30
CSM Alexandria – FK Miercurea Ciuc
Stadion: CSS Peco (Alexandria – Teleorman)
joi, 29 septembrie 2022, ora 18:45
Concordia Chiajna – Universitatea Cluj – DigiSport, PrimaSport, OrangeSport, FRF.tv
Stadion: Concordia 2 (Chiajna – Ilfov)
joi, 29 septembrie 2022, ora 21:30
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Dinamo – DigiSport, PrimaSport, OrangeSport, FRF.tv
Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj).

Policlinica Buna Vestire Craiova

RIPENSIA TIMIȘOARA – FCU CRAIOVA 0-4
Vlad Achim 9′, Sekou Sidibe 73′, Ionuț Zanfir 76′, Radu Negru 89′
Ripensia: Toroc – Zamfirescu, Lalic (Țieranu 46′), Fridrich, Gladun (Andr. Macrițchii 73′) – Vidrăsan (Rz. Morariu 66′), Tud. Călin – Piftor (R. Ciurel 82′), Mih. Ene (Sofran 66′), Zimța – Gavra (cpt.). Antrenor principal: Roberto Ivan / Preparator sportiv: Iulian Muntean.
FCU Craiova: Gurău – R. Negru, Paramatti, R. Grigore, Gab. Enache – Vl. Achim (Dav. Croitoru 81′), Dr. Albu (I. Zanfir 46′) – Baeten (Sidibe 62′), Bauza (cpt.)(Marquet 67′), Aur. Chițu (Bahassa 62′) – G. Ganea. Antrenor principal: Paul Răducan / Antrenor secund: Marius Croitoru
Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș). Arbitru central: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea). Arbitri asistenți: Cosmin Bojan (Târgu Mureş) și Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Claudiu Ștef (Târgu Mureş). Observator arbitri: Ioan Onicaș (Zalău). Delegat joc: Duras Mihai (Deva).

Politica