duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Beți la volan, pe străzile din Olt

Un alt weekend, alți soferi care se urcă la volan după ce consumă băuturi alcoolice. Polițiștii olteni au depistat și în acest sfârșit de săptămână șoferi care nu s-au ferit să conducă autoturismele în stare stare de ebrietate.

Astfel, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul București a fost depistat de oamenii legii în timp ce conducea un camion, nu doar băut ci și cu permisul suspendat. Șoferul s-a ales cu dosar penal, iar banii de băutură vor merge către amendă.

„La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 09:00, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurat activități specifice pe Drumul Expres 12, au oprit pentru control un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din municipiul București.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament suspect, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1.69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, conform IPJ Olt.

Un alt bărbat a fost oprit de polițiști în comuna izbiceni. De această dată șoferul era din Teleorman și deasemena conducea băut.

„La data 18 septembrie a.c., în jurul orei 01:00, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Corabia, în timp ce desfășurat activități specifice pe Drumul Județean 642, în comuna Izbiceni, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din județul Teleorman.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0.91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au adăugat reprezentanții IPJ.

Politica