miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Activități de prevenire ale polițiștilor olteni

Luni, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au continuat activitățile informativ–preventive pe linia consumului de droguri și substanțe interzise, în cadrul campaniei naționale „Dincolo de aparente”, dar și pe linia prevenirii violenței domestice.

Oamenii legii au fost însoțiți de polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Găneasa și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, în comuna Cârlogani, cu ocazia manifestării cultural-artistice organizată în localitate.

„Activitățile au fost desfășurate împreună cu polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Găneasa și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, în comuna Cârlogani, județul Olt, cu ocazia manifestării cultural-artistice organizată în localitate. Principalul scop al activității pe linia prevenirii violenței domestice a fost creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la prevederile legale privind violenţa domestică, poliţiştii urmărind identificarea cazurilor de violenţă domestică şi a factorilor declanşatori sau favorizanţi specifici fiecărui caz în parte și promovarea unor măsuri educativ-preventive. De asemenea, polițiștii au informat participanții la activitate și despre consecinţele devastatoare ale consumului de droguri asupra organismului şi au fost sfătuiţi să aleagă grupuri de prieteni care au obiceiuri sănătoase (nu consumă alcool, tutun sau droguri) şi nu se abat de la normele sociale. În cadrul activității, au fost distribuite materiale informativ-preventive pe tema traficului și consumului de substanțe psihoactive și pe linia prevenirii violenței domestice, fiindu-le comunicate prevederile legislative pentru cele două domenii”, au spus reprezentanții IPJ, care au amintit și consecinţele violenţei domestice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Probleme la nivel comportamental – persoana se izolează din punct de vedere social, începe să consume alcool sau droguri pentru a face faţă abuzurilor, poate recurge la tentative de sinucidere; probleme la nivel emoţional şi mental – anxietate, depresie, stres post-traumatic, sentimente de neputinţă, de inutilitate a propriei vieţi, de autoblamare; probleme la nivel fizic sau biologic – tulburări psihosomatice ca ulcerul şi migrenele; tulburări ale somnului şi a alimentaţiei”, au mai spus reprezentanții IPJ. Aceștia au descris și consecințeieli violenței asupra copiilor.

„Probleme emoţionale şi mentale – anxietate, sentiment de autoblamare, frică de abandon, mânie, izolare; Probleme de comportament – agresivitate crescută (văzând că tatăl apelează la violenţă, copilul învaţă că aceasta este o bună modalitate de a rezolva problemele, pe care ulterior o va folosi şi el în viaţa de familie, continuând acest cerc vicios), probleme cu somnul, enurezis nocturn, consum de droguri şi alcool, fuga de acasă, tentative de suicid, automutilare. Probleme fizice – fiind neglijaţi, aceşti copii sunt mai expuşi la o serie de accidente”, au adăugat oamenii legii.

Politica