sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

VIDEO/ Un preot rus l-a luat la bătaie cu o cruce pe un preot ucrainean

Un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse a fost filmat când atacă un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, după ce cel de-al doilea a acuzat că susținătorii patriarhului Kiril al Moscovei îi ajută pe ocupanții ruși, scrie Nexta.

Incidentul s-a petrecut în regiunea Vinița.

În filmare se vede cum preotul Bisericii Ortodoxe Ruse începe să dea în colegul lui cu o cruce, cel mai probabil din lemn.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Biserica Ortodoxă Ucraineană, afiliată Moscovei, a anunțat la sfârșitul lui mai că se rupe de Rusia după ce aceasta a invadat Ucraina, declarând „independența sa deplină” față de autoritățile spirituale ruse, scrie HotNews.ro.

„Nu suntem de acord cu Patriarhul Moscovit Kiril (…) în ceea ce privește războiul din Ucraina”, a explicat într-un comunicat de presă Biserica Ucraineană, la finalul consiliului consacrat „agresiunii” împotriva țării și care a pronunțat „deplină independență și autonomie a Bisericii Ortodoxe Ucrainene”.

Inițiativa a fost a doua schismă ortodoxă din Ucraina în câțiva ani. O parte a Bisericii ucrainene se rupsese deja de Moscova în 2019 din cauza rolului Kremlinului în țară.

Patriarhul Kiril, un vechi aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat despre războiul din Ucraina că este despre „o respingere fundamentală a presupuselor valori oferite astăzi de cei care pretind că au puterea mondială.

Foto: Captura video

spot_img
spot_img

Politica