duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Bibliovacanța”, acțiune preventiv-educativă a pompierilor mehedințeni

Cadrele ISU Mehedinți au fost prezente luni, 18 iulie a.c., în mijlocul copiilor din cadrul proiectului „Bibliovacanța”, demarat de Biblioteca Județeană „I. G. Bibicescu”.

În cursul zilei, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Drobeta” al județului Mehedinți au desfășurat o acțiune preventiv-educativă, menită să le aducă în atenție copiilor misiunile îndeplinite de pompierii profesioniști.

Peste 35 de copii au avut ocazia să participe la o prezentare a tehnicii de intervenție și a accesoriilor din dotarea pompierilor mehedințeni, dar și la o demonstrație de acordare a primului-ajutor medical. Aceștia au fost receptivi, încercând, chiar ei, manevrele exemplificate. Cei mici au fost încântați de momentul în care au putut urca în cabina autospecialei de stingere și au putut „testa” echipamentele, pompierii explicându-le pașii pe care îi urmează în cazul producerii unui incendiu.   

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, la acțiune au participat și pompieri din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților care le-au prezentat elevilor reguli și măsuri de urmat în situația producerii unor incendii și cutremure, fiindu-le distribuite pliante cu informații preventive.

Copiii au fost bucuroși să fie mai aproape de cei care se luptă cu flăcările și să înțeleagă cum decurge o zi din viața unui salvator. 

Politica