vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iridex: „Nu mai aruncați cărbuni încinși sau mucuri de țigări aprinse, în gunoi”

Iridex avertizează asupra tragediilor care se pot produce dacă se aruncă cărbuni încinși sau mucuri de țigări aprinse, în gunoi. „Echipa Iridex Group Salubrizare s-a confruntat în ultima săptămâna cu două incidente grave. Deșeurile s-au aprins în două autogunoiere și a fost nevoie de intervenția pompierilor, pentru a fi evitată producerea unei tragedii sau a unor pierderi materiale. În ambele situații cauza izbucnirii incendiului a fost aruncarea unor cărbuni încinși, în pubela destinată deșeurilor reziduale colectate de la agenții economici”, potrivit unui comunicat de presă.

Prin urmare, Iridex atenția tuturor doljenilor, dar mai ales agenților economici asupra responsabilității sortării atente a deșeurilor, pentru evitarea unor tragedii. Resturile de mâncare, scutecele de unică folosință, conținutul sacului de aspirator, cenușa din sobe, mucurile de țigară (stinse în scrumieră), cărbunii stinși se aruncă în PUBELA NEAGRĂ.

Cum sortăm corect deșeurile?

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele mai răspândite și valoroase materiale recuperate din casă sau de la birou sunt împărțite în 3 categorii principale:

  • hârtie&carton – pubela albastră;
  • plastic&metal –  pubela galbenă;
  • sticlă –  pubela verde.

Politica